"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hoe werkt een Marktplaats voor inhuur interim professionals? Helder filmpje NSinhuur.

Met een video legt de NS de soms ondoorzichtige werkwijze van een marktplaats voor inhuur interim helder uit.

Marktplaatsen niet weg te denken in de wereld van inhuur van interim professionals. Vooral bij organisaties die gehouden zijn aan Europese Aanbestedingsregels. Tientallen overheden en semi-overheden zetten hun vragen naar interim professionals op hun marktplaats en gebruiken zo’n marktplaats ook om een deel van de voorselectie te doen.

Hier op ZiPconomy woedt er met regelmaat een felle discussie over de marktplaatsen. Een van de kritiekpunten is dat met de manier van werken van de marktplaats ondoorzichtig vindt. Hoe werkt het selectieproces nu eigenlijk?

De afdeling Inhuur van de NS, toch al pro-actief in hun benadering richting leveranciers en zzp’ers, maakt in het onderstaande filmpje duidelijk hoe dat zit en hoe het proces verloopt. Ook maakt het filmpje – zij het impliciet – duidelijk hoe belangrijk het is om als leveranciers/zzp’er heel scherp te kijken naar gestelde criteria en daar een aanbod op af te stemmen. En hoe belangrijk het is dat de medewerkers van de inhuurdesk de inhurende manager ondersteunen bij het opstellen van heldere, transparante en begrijpelijke selectiecriteria.

Tot slot nog even opgemerkt dat deze, en andere  informatie voor interim professionals,  te vinden is op de (net nieuwe en nu al alom geprezen) ‘werkenbij…’ site van de NS. Waarmee de NS laat zien dat ze het inhuren van interim professionals zie als een integraal onderdeel van hun ‘sourcing’ aanpak voor personeel. En terecht.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

2 reacties op dit bericht

  1. Best mooi filmpje en prima uitleg. Maar wat voor terugkoppeling krijg je nou van NS als leverancier over jouw offerte en jouw plaats in de rij van leveranciers?
    Daar zouden leveranciers ook veel over willen lezen van NS. Maar helaas, dat is tevergeefs zoeken………

  2. prima filmpje met uitleg.
    blijft alleen jammer dat de huidige vorm van marktplaatsen maar voor 1 werkgever (in dit geval NS ) is en je dus als zzp-er iedere keer opnieuw moet shoppen.
    Hoe handig zou het zijn als er een marktplaats zou zijn waar je als werkgever je eigen marktkraam kan ‘huren”?
    Een soort grote Funda waar alle interimbanen op staan te beginnen met bepaalde sectoren/branches