"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Mark’s Plaats. Myler.nl. Ondanks weinig openstaande opdrachten toch een voorbeeld voor job-boards. MMMM

In deze reeks columns bespreekt Mark Bassie op persoonlijke titel regelmatig op maandag een website, platform of portal met opdrachten voor zelfstandige professionals (ZP’ers).
Hij eindigt steeds met een beoordeling van inhoud, vorm en opzet met 1 tot 5 M’s. Hij oordeelt hierbij als ZP’er en niet als opdrachtgever. Als u zelf een site kent die u wilt laten beoordelen, stuur dan een mail naar info@flex-beheer.nl.

De beoordeling:
M = Geen tijd en geld aan besteden
MM = Waarschijnlijk zonde van je tijd en geld
MMM = Alleen als je betere alternatieven al hebt bezocht
MMMM = Kan zeker resultaat opleveren
MMMMM = Hier moet je beginnen met zoeken

Myler: MMMM

Vandaag een review van Myler op speciaal verzoek van een van de lezers van deze blog.

Ik volg Myler al een tijdje en heb er ook een profiel. Maar vandaag log ik niet in en kijk ik eerst eens goed op de homepage. En daar zie ik al meteen informatie waar je als ZP’er blij van wordt. Myler is een community van ZP’ers met inmiddels 10.000 leden. Myler is gericht op professionals in de ICT en de zakelijke dienstverlening zo lees ik hier.

Er zijn 958 opdrachten via de site opengesteld geweest en er lopen nu 971 contracten via Myler. Hoewel het niet precies duidelijk is over welke periode die 958 gaan -ik vermoed sinds het begin van Myler in 2009-, geeft het toch al meteen een inzicht in de omvang en in wat ik kan verwachten.

Belangrijke informatie is makkelijk te vinden op de site, over Achmea en de Numa Group, die de initiatiefnemers zijn van Myler. Over de motivatie om ermee te starten. Over wat er in de community nu gebeurt. Kortom, erg duidelijk en alles in herkenbaar gif-groene huisstijl.

Maar we concentreren ons voor deze rubriek op de opdrachten voor ZP’ers. Er staan er als ik de site bezoek slechts 4 open. Dat is weinig maar daar is de markt ook naar. Wat opvalt is de zeer uitgebreid informatie over de opdrachten. Dat was vroeger heel normaal maar tussen alle vage opdrachten op de vele inhuursites, valt een goede omschrijving meteen in positieve zin op. Ik lees over de organisatie, over het probleem of project wat er speelt en wie ze daarvoor zoeken.

En ook bijzonder, de organisaties die de opdracht hebben, staan gewoon met naam en stad genoemd. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Zelfs het tarief wordt bij benadering vermeld.

Er wordt bij vermeld hoe het werkt als je geïnteresseerd bent. Dan moet je geregistreerd staan met je profiel. Dat is overigens gratis. En er wordt bij vermeld dat er ook naar kandidaten met een profiel wordt gezocht voor opdrachten die niet worden gepubliceerd. Het zou mooi zijn als Myler dan ook publiceert hoe vaak dit gebeurt en voor wat voor soort opdrachten, zodat je als ZP’er nog beter kunt afwegen of je je bij Myler registreert of niet.

Gratis, overzichtelijk, transprant, grote community… alleen weinig opdrachten

Als alles gratis is voor de ZP’er, dan betalen óf de oprichters de kosten óf er moet op een andere manier geld binnenkomen. Bij elke opdracht staat keurig vermeld dat Myler 10% van het overeengekomen uurtarief krijgt voor haar werk. Of dat reëel is, laat ik aan ieders eigen beoordeling over, maar het wordt in elk geval keurig uitgelegd.

En zo bezien is er eigenlijk erg weinig aan te merken op Myler. Jammer dat de reactie-termijn van 1 opdracht inmiddels is verstreken met ruim 1 week.

Een privacy-statuut, een disclaimer, ze zijn aanwezig. Maar ook goed geformuleerd en minder eenzijdig dan wat ik vaak tegenkom.

Ik denk dat Myler zeker interessant is voor ZP’ers die behoefte hebben aan een community en alle andere faciliteiten die ik niet heb genoemd. Als ik alleen kijk naar de opdrachten-kant van Myler, dan zijn er sites op de markt met veel meer kans op opdrachten. Maar de kwaliteit van de opdrachten-beschrijving van Myler is wel een voorbeeld voor vele anderen. Alles afwegende kom ik op een mooie score van 4 M’s….

mr. Mark Bassie (Breda 1960) is sinds 1994 werkzaam als Zelfstandige Interim Professional. Was vroeger als interim-manager en trainer werkzaam. Heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd -onder het label Flex-Beheer- in flexibilisering van organisaties en professionalisering van externe inhuur. Onafhankelijk en deskundig in inhuurplatforms, Marktplaatsen, ZZP-community's en Vendor Managementsystemen. Mark combineert hierbij zijn HRM-deskundigheid met bedrijfsvoerings-expertise en verander- en projectmanagement. Auteur van het handboek 'Scoren op inhuurmarktplaatsen!' van FNV Zelfstandigen (2012). Onderzoeker/co-auteur van diverse Nederlands/Belgische onderzoeksrapporten o.a. over Recruitment Process Outsourcing (RPO) (2016), over Vendor Management Systemen (VMS) (2017) en over Managed Service Providers (MSP) (2018). Zie Flex-Beheer.nl voor de downloadpagina's. Bekijk alle berichten van Mark Bassie

2 reacties op dit bericht

 1. Beste Mark,

  Dank voor je feedback. De enige wijze om ‘zonder doorleen van opdrachten van andere sites’ meer opdrachten aan te bieden is door meer opdrachtgevers op de Myler community aan te sluiten. Je kunt je voorstellen dat dit ook grote aandacht heeft.

  In november/december vernieuwen we én de huisstijl (ja, het gifgroene gaat weg) en de complete nieuwe huisstijl. Alles met als uitgangspunt dat de site draait om de mensen die erop aanwezig zijn. Dus een sobere interface, en een veel meer intuïtief design.

  Hopelijk krijgen we snel een nieuwe review begin volgend jaar!

 2. Mark,

  Ik kan je review in grote lijnen onderschrijven.

  Een verklaring over het ‘aantal contracten’ vs het lage aantal opdrachten is volgens mij dat Myler nog steeds voornamelijk zijn geld verdient met het afhandelen van contracten (de zogenaamde Broker functie). Dus van interimmers die reeds bemiddeld zijn of aangetrokken door opdrachtgevers. Bij die categorie heeft Muyer rol gehad bij de werving en die opdrachten hebben nooit op de site gestaan.

  Hugo-Jan .