"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Het aantal vaste banen groeit harder dan het aantal flexbanen

De gesuggereerde groei van flex is de afgelopen twee jaar al niet meer aanwezig.

Veel aandacht gisteren in de media over publicatie van het CBS over de groei van het aantal ‘flexwerkers’. Wat minder aandacht kreeg is dat hierin cijfers van 2003 met cijfers van 2018 werden vergeleken. Over die periode is ontegenzeggelijk het aantal vaste banen gedaald.

Kijken we naar een recentere periode, dan komt er toch een ander beeld.

De nieuwste flexbarometer cijfers kwamen gisteren ook uit. Een initiatief van hetzelfde CBS, samen met TNO, de ABU en het FNV. De presentatie, op basis van dezelfde gegevens als het CBS persbericht, laten zien dat het aantal vaste banen het afgelopen jaar harder groeit dan het aantal flexcontracten plus zzp-ers.  Er kwamen de afgelopen twaalf maanden 141.000 vaste banen bij, 111.000 flexcontracten en 26.000 zelfstandigen zonder personeel. Toch net een ander beeld dan veel krantenkoppen gisteren suggereerden.


 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie