"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Hoe #HRTech Review inzicht in de markt van HR-software wil creëren

Wie op zoek is naar goede HR-software, kan snel verdwalen in het woud van aanbieders. Het nieuwe platform #HRTech Review wil licht werpen in de duisternis, onder andere met de nieuwe term ‘debinars’.

‘De markt transparant maken’. ‘Inzicht bieden door kennis te delen’. ‘Een online community opzetten rondom HR-technologie.’ De ambities van oprichter Mark van Assema zijn niet mals.

In de Verenigde Staten ontdekte hij naar eigen zeggen ‘de kracht van reviewsites’. En, zo vroeg hij zich meteen af: waarom hebben we zoiets niet in Nederland, als het gaat om technologie die HR-processen kan ondersteunen?

Referenties in het klein

Als ervaren projectmanager op het gebied van HR-technologie wist hij dat die behoefte hier wel degelijk bestond. De HR-manager of MKB-ondernemer die nu op zoek is nieuwe software, of naar vervanging van het bestaande, kan nu eigenlijk nergens terecht. Inhoudelijke (of ‘onafhankelijke’, bij leveranciers zelf is natuurlijk wel info te vinden) informatie is met een lantaarntje te zoeken.

Met #HRTech Review wil Van Assema daar verandering in brengen. Hij heeft de afgelopen maanden al een flink aantal experts om zich heen verzameld die hun kennis willen delen in deze community. Het is duidelijk het begin, zegt hij, want de grote massa aan reviews moet van gebruikers zelf komen. Als die hun ervaringen willen delen, kan dat anderen weer helpen bij hun oriëntatie. Zo kan een platform ontstaan waar eindgebruikers informatie kunnen halen, maar waar ook open discussies plaatsvinden, waarmee aanbieders hun producten weer kunnen verbeteren, denkt hij.

‘Beslissers zijn altijd op zoek naar referenties’, stelt Van Assema. ‘Eigenlijk zijn reviews een soort referenties in het klein. Maar als je er een boel hebt, is het ineens een factor van belang.’

Aanbiedersgids

Van Assema is momenteel gestaag aan het bouwen aan een handig doorzoekbare ‘aanbiedersgids’, een overzicht van alle lokale en internationale partijen die software aanbieden voor HR-processen, plus de specificaties die met die software meekomen.

Daarnaast komt hij in juni met een nieuw woord voor het woordenboek: een debinar. De hele maand juni organiseert hij gratis toegankelijke webinars, waarin bezoekers een demo kunnen krijgen van bepaalde software, een demo-webinar dus, afgekort: debinar.

De eerste Debinar Maand ooit

Zo kun je in deze eerste Debinar Maand bijvoorbeeld een indruk krijgen van een declaratie-app, maar ook kennismaken met een softwareoplossing om personeel te screenen of om medewerkers te matchen op basis van kennis en expertise. De 9 debinars vinden steeds plaats tijdens de lunchpauze, van 12.30 tot 13.00, en wie er eentje live volgt kan meteen vragen stellen tijdens de chat.

Alles voor het grote doel: HR-organisaties transparantie in de softwaremarkt bieden. Zodat ze uiteindelijk de beste keuze kunnen maken om hun organisatie vooruit te helpen. De TripAdvisor van de HR-technologie? ‘Zo zou je het wel kunnen noemen, ja.’

Inschrijven voor 1 van de 9 debinars? Dat kan hier

Peter Boerman was tussen 2016-2018 (eind)redacteur bij ZiPconomy. Hij is hoofdredacteur van Werf& ; over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Hij is gefascineerd door de vraag hoe menselijk talent en organisaties bij elkaar worden gebracht, en wil met zijn verhalen bijdragen aan een wereld waarin mensen zoveel mogelijk van hun potentie kunnen verwezenlijken. Bekijk alle berichten van Peter Boerman