"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Mark’s Plaats. Tenderplace is volwassen geworden. Van MM naar MMMM.

logo m

In deze column bespreekt Mark Bassie met enige regelmaat op persoonlijke titel op maandag een website, platform of portal met opdrachten voor zelfstandige professionals (ZP’ers).  Hij eindigt steeds met een beoordeling van inhoud, vorm en opzet met 1 tot 5 M’s. Hij oordeelt hierbij als ZP’er en niet als opdrachtgever. Als u zelf een site kent die u wilt laten (her)beoordelen, stuur dan een mail naar info@flex-beheer.nl.

Een overzicht van alle eerdere beoordelingen vind je hier:

De beoordeling:

  • M = Geen tijd en geld aan besteden
  • MM = Waarschijnlijk zonde van je tijd en geld
  • MMM = Alleen als je betere alternatieven al hebt bezocht
  • MMMM = Kan zeker resultaat opleveren
  • MMMMM = Hier moet je beginnen met zoeken

Tenderplace stuk verder in ontwikkeling: MMMM

Mijn oordeel op 20 augustus vorig jaar over Tenderplace luidde ‘Jong maar nog niet volwassen’. Tenderplace is een website waar geen opdracht geplaatst worden maar probeert een compleet overzicht te geven van meer dan 200 inhuursites. Niet door ze te beoordelen, maar door er een overzicht van te geven, zodat je als ZP.

Gerd Heijmans, directeur van Tenderplace heeft me eind vorig jaar een keer uitgenodigd om kennis te maken en om te laten zien wat hij met mijn kritiek had gedaan. Dat vond ik toen een sportief gebaar en ik ben eerlijk als ik zeg dat ik onder de indruk was alle verbeteringen. Het is daarom tijd voor een hernieuwde beoordeling.

Voordat ik daarmee begin, hecht ik eraan om vanwege de zuiverheid en transparantie het volgende te verklaren: “Na onze ontmoeting hebben Gerd en ik samenwerkingsplannen ontwikkeld die betekenen dat we samen (tegen betaling) voorlichtingsbijeenkomsten gaan organiseren voor ZP’ers om hen te helpen bij het zicht krijgen op de goede sites, Marktplaatsen en jobboards. De eerste bijeenkomsten zijn in maart gepland. Mijn positieve(re) oordeel over Tenderplace is de basis voor deze samenwerking en niet het gevolg hiervan. Ik heb niet gesproken met Gerd Heijmans over deze update en hij heeft er ook geen inzage in of invloed op gehad.”

Dit geschreven hebbende nu mijn argumenten.

Meer overzicht, betere uitleg.

Allereerst is op de site nu een heldere video toegevoegd waarmee je snel kan zien hoe het werkt en wat je kunt verwachten. Ook zie je in vogelvlucht heel veel sites voorbijkomen, dus het is nu wel zeker dat er echt zoveel platformen bij elkaar zijn gezet op Tenderplace.

Wat het makkelijk maakt is dat inloggegevens en wachtwoorden van al die platformen versleuteld en bewaard kunnen worden op Tenderplace, zodat je op 1 plek een voor jou persoonlijk dashboard kunt maken. Je kunt ook notities toevoegen per platform. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat het overzicht wordt bijgehouden voor je. Als er nieuwe platformen bijkomen, dan voegt Tenderplace die toe voor je (op de site onder kopje Nieuw). Je kunt die nieuwe dan bekijken of ze interessant voor jou zijn of niet. Dat scheelt veel eigen zoektijd. Los van wat tijdelijke aanbiedingen kost Tenderplace normaal € 2,30 per maand en dat vind ik niet veel. Ook plaatst Tenderplace sinds kort de individuele inhuur-opdrachten die op de vele inhuur-marktplaatsen van de overheid te vinden zijn. Dat scheelt dus ook zoektijd.

Aan de essentie van Tenderplace is niets veranderd, alleen is veel meer werk gemaakt van het uitleggen hoe het werkt. In de algemene voorwaarden en de disclaimer lees ik geen gekke zaken.

De site is nog steeds de enige in deze opzet en een handige aanvulling op alle andere. In mijn ogen inmiddels volwassen geworden. Daarom verhoog ik de beoordeling naar ‘MMMM’.

mr. Mark Bassie (Breda 1960) is sinds 1994 werkzaam als Zelfstandige Interim Professional. Was vroeger als interim-manager en trainer werkzaam. Heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd -onder het label Flex-Beheer- in flexibilisering van organisaties en professionalisering van externe inhuur. Onafhankelijk en deskundig in inhuurplatforms, Marktplaatsen, ZZP-community's en Vendor Managementsystemen. Mark combineert hierbij zijn HRM-deskundigheid met bedrijfsvoerings-expertise en verander- en projectmanagement. Auteur van het handboek 'Scoren op inhuurmarktplaatsen!' van FNV Zelfstandigen (2012). Onderzoeker/co-auteur van diverse Nederlands/Belgische onderzoeksrapporten o.a. over Recruitment Process Outsourcing (RPO) (2016), over Vendor Management Systemen (VMS) (2017) en over Managed Service Providers (MSP) (2018). Zie Flex-Beheer.nl voor de downloadpagina's. Bekijk alle berichten van Mark Bassie