"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Liveblog #7 U heeft de keuze gemaakt om te ondernemer en dan heeft u geld nodig…

Ad Koppejan, Tweede Kamerlid voor het CDA, spreekt hierover. Hij proeft de sfeer van het ondernemerschap en denkt terug aan zijn tijd als zelfstandig ondernemer. In zijn huidige baan vindt hij het mooi om eindelijk de zaken aan te pakken waar je als ZZPer tegenaan loopt. Vandaag heeft hij het over kredietunies.
De bezuinigingen zijn een feit. Mede hierdoor worden er niet zo gemakkelijk kredieten verstrekt aan ZZPers. Terwijl je juist in deze tijden de ruimte moet krijgen om te investeren. En daar komt de kredietunie in beeld. Dit is een vereniging of coöperatie van, voor en door ZZPers. Kenmerken van een kredietunie zijn duurzaamheid, gelijkheid en keuzevrijheid.
In het buitenland kennen kredietunies een lang bestaan en deze functioneren heel goed in de maatschappij. Het zou goed zijn voor de ZZPer dat de kredietunie haar intrede in Nederland doet. Daarom zal er in het voorjaar een pilot worden gehouden.
Naast de bezuinigingen zijn er dus hervormingen nodig. En dat laatste kan door middel van kredietunies. Volg de ontwikkelingen van de kredietunies via de website van PZO.
PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen. Bekijk alle berichten van PZO