"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

WEC 2021: een ‘niet te missen’ virtueel event over flexmarkt

De World Employment Conference (WEC) wordt van 6 tot en met 8 september gehouden in Madrid. Het event is dit jaar volledig online en dus ook gemakkelijk te ‘bezoeken’ voor Nederlandse arbeidsmarktprofessionals.

Live streamen

“De World Employment Conference (WEC) is dé plek om geïnspireerd te raken door innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die de arbeidsmarkt van morgen met zich meebrengt.” Dat stelt Denis Pennel, directeur van de WEC, die natuurlijk iedere professional die zich met de arbeidsmarkt bezighoudt oproept om (virtueel) deel te nemen.

En dat kan deze editie ook. Het nadeel van de coronacrisis is dat events nog niet fysiek te bezoeken zijn. Het voordeel daarvan is dat de komende WEC in Madrid dit jaar wel volledig live gestreamd wordt en dus ook prima vanuit Nederland te volgen is.”

Een driedaagse conferentie met 15 uur aan hoogwaardige bijdragen van wetenschappers en de top van de Europese flexmarkt die hun nieuwste inzichten en ervaringen delen, waaronder diverse Nederlandse experts. Lezingen, levendige ronde tafeldiscussies en inhoudelijke workshops – allemaal online.

Gevolgen corona voor werk

ABU-directeur Jurriën Koops: “WEC is een jaarlijkse wereldwijde conferentie over één van de belangrijkste onderwerpen dat ons bezighoudt, namelijk werk. Ditmaal met bijzondere aandacht voor Covid en de betekenis voor mens, werk en arbeidsmarkt.” De jaarlijkse prestigieuze World Employment Conference (WEC) staat natuurlijk in het teken van de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, met de vraag: hoe kan je daar goed op inspelen? Ander hoofdthema is het leren benutten van de nieuwe technologische mogelijkheden bij recruitment en workforce management. Ook aandacht voor de softere kant van het vak, zoals inzicht krijgen in de wensen en behoefte van modern werkenden. En hoe blijf je als recruiter relevant voor de schaarse kandidaten? Nieuwsgierig? Bekijk het volledige programma.

‘Niet te missen’

Waarom moet de Nederlandse arbeidsmarktprofessional zich aanmelden? Koops: “WEC is veel meer dan dat met een keur aan internationale sprekers op een veelheid van actuele thema’s als sociale innovatie, platformwerk, toekomst van werk. AI, block chain, hybride werken, publiek private samenwerking – het komt allemaal aan bod. Niet te missen voor elke professional in onze branche en nu volledig online vanuit Madrid.”

Luister naar de videoboodschap van Jurriën Koops op Twitter.

De World Employment Conference 2021 vindt plaats op 6, 7 en 8 september a.s. Meer informatie vindt u op de site van WEC. Registreren kan eenvoudig online.

Lees ook: “Er liggen fantastische tijden met veel kansen voor ons!”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie