"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Kwart meer uitzenduren in afgelopen maand.

Groei in alle sectoren.

In periode 7 (21 juni t/m 18 juli)  steeg het aantal uitzenduren met 25% en de omzet met 28%. Dat meldt uitzendkoepel ABU.  De groeicijfers zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen Nederland stapsgewijs uit de lockdown kwam. Periode 7 2020 liet toen een omzetdaling van 15% zien ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De groeicijfers uit juni/juli 2021 liggen iets onder die van de afgelopen drie periodes, de periodes waarin cijfers vergeleken werden met de cijfers uit de lockdown fase in 2020.

De ABU ziet groei in alle sectoren:

  • Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 31% en de omzet is gestegen met 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren steeg met 18% en de omzet steeg met 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren steeg met 21% en de omzet steeg met 21% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Steeds minder ‘bankzitters’ voor detacheerders. Omzet per gedetacheerde stijgt met 6,8%.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie