"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendbureaus laten forse groei zien: 13% meer omzet.

De uitzendsector groeide in de maand maart fors. Ten opzichte in van dezelfde periode in 2020 – toen de Covid 19 crisis voor een flinke omzet daling zorgde – steeg het aantal uitzenduren met 14%. De omzet is met 13% toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van ABU.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: het aantal uren steeg met 30% en de omzet is gestegen met 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren steeg met 9% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren daalde met 9% en de omzet daalde met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Binnen de administratieve sector zit veel Covid gerelateerde dienstverlening. De cijfers voor de technische sector staan nog wel in de min, maar veel minder dan een maand geleden. Toen stond de ABU monitor voor de technische sector nog op min 20% .

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie