"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vast versus flex, loon doorbetalen bij ziekte, leven lang leren: hoe denkt Den Haag hierover? (Podcast)

Een podcast over ‘zo organiseren we de arbeidsmarkt’. Deskundigen doen concrete voorstellen om de spelregels rondom werk te veranderen. Over loon doorbetalen bij ziekte, een leven lang leren en vast versus flex. Kamerleden reageren.

Slimmer, beter, anders georganiseerd. Dat is wat politici elke keer weer zeggen over de arbeidsmarkt in verkiezingstijd. Zo ook nu. Rondom drie thema’s maakte BNR een podcast. Eén van de thema’s: vast versus flex. Tjebbe van Oostenbruggen, directeur van inhuurexpert Brainnet reageert: “Ik vind dat bedrijven nooit mogen kiezen voor flex omdat het goedkoper zou zijn. De reden om gebruik te maken van flexibel personeel moet gelegen zijn in zaken als: flexibiliteit, schaarste, een specifieke expertise of opvang bij ziek en piek en dat mag geld kosten.”

Nog een heet hangijzer: Loon doorbetalen bij ziekte. Wie moet er verantwoordelijk worden gehouden en de lasten dragen bij langdurige ziekte? Is dit de werkgever of de overheid? Is de termijn van 2 jaar doorbetaling van de werkgever nog wel haalbaar voor kleine ondernemers en moet de overheid niet veel eerder instappen? Tjebbe van Oostenbruggen: “De overheid mag veel eerder instappen.”

Doorleren en loopbaan APK?

Rachel Streefland, oprichter van Mind the Gap, komt aan het woord over ‘een leven lang leren’ en bekijkt de oplossingen van Tweede Kamerleden om medewerkers op de werkvloer te laten door ontwikkelen. Waarom willen werknemers niet doorleren en is het geaccepteerd dat sommige werkgevers geen mogelijkheden bieden om door te leren? Is de jaarlijkse ‘loopbaan APK’ van Hilde Palland (CDA) de oplossing?

Luisteren

 

Beluister de standpunten van politici en conclusies.

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Brainnet