"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

“Pas op voor de Britten!” Maar je kunt ze nog steeds inhuren

De Brexit is een feit en heeft direct gevolgen voor de inhuur van Britten. Voor opdrachtgevers en detacheerders is veel echter nog onduidelijk. Tijdens een webinar van Brainnet legt advocaat Gerben Dijkman uit wat de regels precies zijn.

De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU heeft gevolgen voor de Britten die op dit moment worden ingehuurd door Nederlandse opdrachtgevers. Momenteel werken ongeveer 40.000 Britten in Nederland. “Dit gaat om allerlei beroepsgroepen,” vertelt Gerben Dijkman, als advocaat gespecialiseerd in migratierecht. “Van betonvlechters tot mensen die voor corona dagelijks heen- en weer vlogen naar de zuidas.”

De inhuur van deze Britten is geregeld in het terugtrekkingsakkoord dat op 1 februari in werking is getreden. “Het is juridisch complex,” vertelt Dijkman, “voor deze mensen geldt zowel Europees recht als Nederlands recht.” Wie voor de Brexit al in Nederland werkte, geldt een overgangsregeling. Maar opdrachtgevers dienen dat wel te controleren.

De regels die voorheen voor ‘derdelanders’ van buiten de EU bedoeld waren, gelden nu ook voor sommige Britten.

Migratierecht-specialist Dijkman werd door Brainnet gevraagd om te kijken naar de gevolgen voor de inhuur van Britten. In dit webinar legt hij uit in welke gevallen Britten nu als derdelanders worden beschouwd en wat de overgangsregeling inhoudt.

Terugkijken

Bekijk het gehele webinar hier terug:

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Brainnet