"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

I-ZO, NBBU en PZO introduceren kieswijzer voor zzp’ers

Voor zzp’ers is er wat te kiezen op 17 maart. Elke politieke partij heeft wel iets opgenomen voor zelfstandig ondernemers. ZZP Kieswijzer (www.zzpkieswijzer.nl) is vandaag live gegaan en geeft inzicht in de zzp standpunten van alle politieke partijen.

I-ZO, NBBU en PZO hebben de handen ineen geslagen om de zelfstandigen te informeren over de verkiezingsprogramma’s. Politieke partijen hebben immers allemaal een andere blik op het zelfstandig ondernemerschap. “Om die reden hebben wij ZZP Kieswijzer in het leven groepen. Zo kunnen zelfstandigen in één oogopslag zien welke partijen waarvoor staan”, zegt Margreet Drijvers, directeur van PZO.

De zelfstandig ondernemers zijn onderdeel van een moderne en bestendige arbeidsmarkt. “Ze zijn met meer dan 1 miljoen en kunnen op deze verkiezingen zeker hun stempel drukken. Met of zonder intermediair moeten ze gewoon kunnen doorwerken”, zegt Josien van Breda, voorzitter van I-ZO Nederland.

“Het is van belang dat de politiek een realistisch beeld heeft van de zelfstandig ondernemer. Mede daarom hebben wij diverse ondernemers in de spotlight gezet om hun motivaties en meningen naar voren te brengen”, aldus Piet Meij van de NBBU. “Wij laten zien wie de zelfstandigen in Nederland zijn, maar vooral ook wat ze willen zodat de politiek daarmee aan de slag kan.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht

  1. Wat een hypocrisie ! Al die partijen die nu goede en betere plannen hebben voor de toekomst. We kunnen beter even terugkijken naar de praktijk de afgelopen 4 jaar. Hoe hebben de partijen gestemd om zzp-ers te helpen of te pesten. Doe de stemwijzer van de Volkskrant, die kijkt naar het stemgedrag van de partijen in de praktijk . Beloftes zijn namelijk makkelijk te maken, maar nog makkelijker te breken. Ik hoop ook dat kiezers ook naar het gehele plaatje kijken, en niet alleen op dit eigenbelanggebied. Succes met ieders keuze !

  2. Het lijkt wel of alle partijen vergeten dat je als ZZP er ook risico’s loopt. bv even geen opdracht… dat moet je dat wel kunnen opbouwen uit je reserves. Als men de lastendruk gelijk wil maken tussen werknemers en zpp …Dan ga je als zpp op de bietenbrug dus.. GroenLinks is met name zon partij. maw men schept wederom ongelijkheid.