"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
HeadFirst Kartesia

De Franse investeerder neemt minderheidsbelang in HeadFirst

Investering moet bijdragen aan verdere groei in Europa.

HeadFirst Group heeft een initiële investering van 75 miljoen euro opgehaald bij Kartesia, een onafhankelijk en privaat investeringsfonds. Kartesia richt zich op mid-market bedrijven uit een breed scala aan sectoren die een grote groei doormaken. Het fonds beheert meer dan 2,5 miljard euro aan vermogen. De Franse investeerder krijgt een minderheidsbelang in HeadFirst.

CEO Han Kolff van HeadFirst licht toe: “De ondersteuning van een sterke financiële partner als Kartesia helpt om onze groeistrategie te versnellen, zowel in Nederland als de rest van Europa. De focus ligt hierbij op het bestendigen en uitbreiden van de rol van HeadFirst als full service HR-dienstverlener, waarbij we innoveren met slimme online oplossingen en met rijke data waarde toevoegen aan onze klanten.” Kolff werd eerder deze maand benoemd als CEO van de HeadFirst Group. Hij nam deze rol over van Gert-Jan Schellingerhout.

De flexmarkt is in ontwikkeling en vooral het segment van intermediairs en managed service providers, waarin HeadFirst groot is, groeit hard. De organisatie is actief in Nederland, België, Luxemburg, Scandinavië, Polen en Zwitserland en ziet mogelijkheden om ook opdrachtgevers in andere Europese landen daaraan toe te voegen. Met Kartesia zegt HeadFirst een partner gevonden die goed bij het bedrijf en haar ondernemende cultuur past. Jean Diercxsens, directeur van Kartesia, voegt hieraan toe: “HeadFirst is een van de toonaangevende spelers in de markt van HR-dienstverleners in de Benelux en biedt innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde voor zijn grote netwerk van opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals. De groep heeft een bewezen track record van zowel organische groei als groei door overnames en wint marktaandeel door middel van technologisch geavanceerde diensten in een concurrerende omgeving. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met het team om het potentieel van het bedrijf in heel Europa te blijven benutten.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie