"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Softwareontwikkelaar Tigris en payroll-service Nmbrs slaan handen ineen voor uitzendsoftware binnen de flexbranche

Na drie jaar van voorbereiding is de integratie van de uitzendsoftware van Tigris met de payroll-service van Nmbrs een feit. Door deze samenwerking kunnen uitzendbureaus via één platform alles regelen.

De wens voor deze integratie komt onder andere uit de uitzendbranche zelf. Nmbrs staat bekend als grote verloningsengines en verwerkt meer dan 800.000 loonstroken per maand. Uitzendbureaus klopten steeds vaker aan om gebruik te maken van de software van Nmbrs, maar Nmbrs kon de uitzendmarkt nog niet goed bedienen. De uitzendbranche is een hele specifieke branche met nog meer complexe wet- en regelgeving en uitzonderingen dan andere sectoren.

Geavanceerde koppeling in complexe branche

Tien developers werkten ruim drie jaar aan de nieuwe uitzendsoftware. De integratie betekent dat er een Tigris-schil bovenop de Nmbrs-software komt. Medewerkers, opdrachtgevers en kandidaten van aangesloten uitzendbureaus doen hun werk volledig in de Tigris-software. De relevante data wordt via de integratie naar Nmbrs gestuurd die de loonrun draait. De data die daaruit voortkomt, wordt door Tigris weer verwerkt zodat er een loonstrook ontstaat die voldoet aan alle geldende regels binnen de uitzendbranche.

  • Zie de ZiParena voor een overzicht van de belangrijkste dienstverleners op het gebied van payroll-services.

Nmbrs en uitzendmarkt tot voor kort geen match made in heaven

Michiel Chevalier, oprichter van Nmbrs: “De uitzendmarkt en Nmbrs waren tot voor kort niet bepaald een match made in heaven. Ons systeem is primair ontwikkeld voor business klanten en accountantskantoren. Payrolling voor de uitzendmarkt vergt veel meer dan alleen een bruto-netto-berekening. Toch wilden we natuurlijk graag voldoen aan de lokroep van de uitzendbureaus. Dankzij de integratie met Tigris is dat nu gelukt.”

Integratie maakt totaal platform Tigris nog sterker

Door de combinatie van jobmarketing, recruitment en operations van Tigris en de salaris- en HR-software van Nmbrs regelt een uitzendbureau het hele traject vanaf sollicitatie tot aan het versturen van de loonstrook via één online platform. Maikel Neelen, medeoprichter van Tigris, is blij met de samenwerking. “Deze integratie maakt ons online platform voor uitzendbureaus nog completer.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie