"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Herstel uitzendbranche zet voorzichtig door

Omzet uitzendsector in afgelopen vier weken op min 15 procent.

De afgelopen vier weken werd er 20% minder aan uitzendkrachten ingezet dan in een vergelijkbare periode een jaar geleden. De omzet in de uitzendbranche ligt 15% lager. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ABU. Alhoewel de daling fors is, laten de cijfers ook zien dat de lijn voor voorzichtig herstel van de markt doorzet. In de afgelopen periodes van vier weken lag de daling in omzet rond de 18% nog behoorlijk lager. In uren gemeten kromp de uitzendmarkt in april nog met bijna een kwart.

Overigens liet de uitzendmarkt ook voor de uitbraak van Covid-19 al een krimp zien, vanwege conjuncturele effecten en mogelijk als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Over de afgelopen vier weken blijft de technische sector zich negatief onderscheiden ten opzichte van de andere marktsegmenten.

  • Administratieve sector: het aantal uren daalde met 22% en de omzet daalde met 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: het aantal uren daalde met 15% en de omzet daalde met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: het aantal uren daalde met 35% en de omzet daalde met 26% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: ABU

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie