"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Inhuurstrategie en het overbruggen van de coronacrisis

Hoe je tot een inhuurstrategie kunt komen ten tijde van de coronacrisis. Drie experts bespreken de belangrijkste trends en laten veel data zien over de arbeidsmarkt, de flexmarkt en verschillen bij opdrachtgevers.

Een boel dynamiek op de arbeidsmarkt. Zeker voor wat betreft het flexibele deel van die arbeidsmarkt. Dat heeft natuurlijk zijn impact op de inhuurstrategie van organisaties.

Snel afschakelen of juist meer overbruggen? Wat doen organisaties nu? Wat betekent de huidige dynamiek voor de politieke besluiten die op stapel staan (denk aan de vervanging van de Wet DBA)? Wat zijn de actuele arbeidsmarktcijfers?

Belangrijke trends en gegevens voor professionals die betrokken zijn bij het inhuren van externen. In de onderstaande webinar, onderdeel van een serie ‘bijpraatsessies’, geven Paul Oldenburg (HeadFirst group), Geert-Jan Waasdorp (Intelligenc Group) en Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy) veel data om meer inzicht te krijgen.

Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hugo-Jan Ruts bespreekt welke politieke thema’s de komende weken op de Haagse agenda staan. Daarna loopt hij de verschillende marktsegmenten langs en laat zien dat de corona-impact  in bijvoorbeeld het uitzendsegment veel harder uitpakt dan bij andere vormen van bemiddeling. En dat de online markt mogelijk de bodem bereikt heeft.
  • In zijn arbeidsmarkt-update geeft Geert-Jan Waasdorp een actueel inzicht in de huidige stand van zaken en laat hij zien waar de nieuwe kansen op de arbeidsmarkt liggen.
  • Vervolgens laat Paul Oldenburg de resultaten zien van zijn eigen onderzoek onder opdrachtgevers en geeft zo inzicht in de verschillende strategieën die organisaties gebruiken om zich aan te passen aan de huidige omstandigheden.

 


Op 4 juni nemen dezelfde drie sprekers je wederom mee in de actuele stand van zaken in de inhuurmarkt. Daarnaast krijg je handvatten voor het voeren van de beste arbeidsmarktstrategie.

Ben je HR-verantwoordelijke, inkoper, manager of directeur van een Opdrachtgever en huur jij externe professionals in? Meld dan hier snel aan. 

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services. Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group