"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Europese vacaturemarkt toont tekenen van herstel. Vacatures via intermediairs blijft nog wel achter.

Veel landen in Europa laten de afgelopen weken weer een voorzichtige stijging zien in het aantal online vacatures. Nederland is weer terug op het niveau van het begin van de lockdown. Maar dat geldt nog niet voor de vacature-index voor intermediairs.

Na een stevige krimp in online geplaatste vacatures van maart tot en met half mei, ziet Textkernel weer een toename van vacatures. Het gaat hierbij primair om vacatures voor vaste functies. Textkernel monitort geplaatste vacatures via jobfeed.

  • De bovenstaande grafiek laat zien dat de vacature-index in Duitsland en Canada weer boven de 90% van het oorspronkelijke volume is. Ze worden op de voet gevolgd door Oostenrijk (85%) en Nederland (76%).
  • Het vacaturevolume van België (67%) schommelt de laatste weken, waar Frankrijk (66%), de Verenigde staten (63%) en Spanje (57%) week-op-week voornamelijk zijn gestegen.
  • Met 31% van het volume van januari toont de vacaturemarkt in het Verenigd Koninkrijk van alle landen nog altijd de grootste krimp, maar laat sinds het dieptepunt in de week van 13 april (19%), ook een stijging zien.

Vacature-index werkgevers op oude niveau, intermediairs blijven achter

Wanneer we inzoomen op Nederland en de landen om ons heen dan is te zien dat de index voor vacatures van werkgevers (direct) voor Nederland al weer boven de 100 zit. De sterke afname in de UK valt op.

Het herstel bij vacatures via intermediairs blijft nog duidelijk achter, zo laten de onderstaande cijfers zien. De bureaucijfers voor de UK zijn ronduit dramatisch.

Bron: jobfeed

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie