"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Werktijdverkorting ook voor uitzend- en payrollondernemingen.

De speciale regeling voor werktijdverkorting (WVT) in verband met de coronacrisis geldt ook voor uitzend- en payrollbedrijven.

De WTV staat ook open voor uitzend- en payrollondernemingen. Bij de aanvraag moeten alle werknemers worden meegenomen waarvoor een loonbetalingsplicht geldt.  Dat zijn alle ‘eigen’ medewerkers en uitzend- en payrollwerknemers met vaste uren.

Uitzendkrachten blijven buiten de aanvraag, net als oproepkrachten (werknemers/uitzendkrachten zonder vaste uren en/of met uitsluiting loondoorbetalingsplicht). Voor deze werknemers kan dus ook geen WTV worden verkregen. Uitzendkrachten en payrollwerknemers mogen (vooralsnog) niet worden meegenomen in de WTV-aanvraag van de inlener.

De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) meldt dat dit is bevestigd vanuit het Ministerie SZW. Zie ook dit bericht op de ABU website. De ABU heeft de Minister opgeroepen de WTV ruimhartig toe te kennen en de regels soepel te hanteren voor uitzenders en payrollers.

Deze speciale website van het ministerie van SZW voor aanvragen WTV is door de toestroom overbelast en ligt er daardoor soms uit. De WTV-aanvraag moet worden ingediend per werkgever, dus per rechtspersoon.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht

  1. Ik ben van mening dat iedereen die door de corona-maatregelen niet kan werken en bijdragen aan de economie (dus thuis zit) een sociaal minimum loon moet krijgen uitgekeerd. Ieder bedrijf zou dit eigen zak moeten kunnen betalen en waar dit niet kan wordt dan door de overheid aangevuld. Dan worden de lasten eerlijk verdeeld en hoeft niemand op korte termijn in problemen te komen. Zie ik dit verkeerd of mis ik iets.

    • lijkt me voor zzp’ers niet nodig, die hebben dit ingecalculeerd. Anders zou het een gratis inkomensverzekeing zijn.
      Voor werknemers ook niet, die krijgen ww.