"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Zelfstandige Registertolken en -vertalers luiden bij justitie de noodklok in brief aan Grapperhaus

Brandbrief volgt op Manifest .

De beëdigde tolken en vertalers, die werken binnen het domein van Justitie & Veiligheid  – rechtbanken, OM, politie en IND – luiden in een brandbrief aan minister Grapperhaus de noodklok. De minister wil minder gekwalificeerde tolken en vertalers inschakelen en brengt daarmee de kwaliteit van de rechtsgang in gevaar.

De hooggekwalificeerde professionals, die nu als zelfstandig ondernemer een belangrijke rol vervullen in de communicatie bij rechtbanken, de politie en de IND (asielprocedures) moeten straks concurreren met minder gekwalificeerde tolken met een lager taalvaardigheidsniveau, enkel om de tarieven te drukken, zodat de overheid voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten.

Acties in voorbereiding

De tolken gaan niet lijdzaam toezien hoe de kwaliteit van hun belangrijke werk voor het justitiële domein en de rechtsgang onder verantwoordelijkheid van de minister wordt verkwanseld door overheidsdiensten, die zich als slecht opdrachtgever gedragen. De Actiegroep Registertolken en -vertalers bereidt acties voor om de minister te weerhouden van uitvoering van zijn onzalige plan “Tolken in de Toekomst”.

ZZP Nederland is de grootste onafhankelijke ondernemersorganisatie voor zelfstandigen zonder personeel in Nederland. Bekijk alle berichten van ZZP Nederland