"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Jellow gaat beter matchen met TheMatchBox

Freelancer sourcing bedrijf Jellow is in zee gegaan met theMatchBox, een startup die gespecialiseerd is in search & matching en text mining-oplossingen. Doel: de matching tussen bedrijven en freelancers optimaliseren. Hoe via tech de wereld van flex en recruitment elkaar vindt.

Jellow, ook actief in België, maakt het voor bedrijven mogelijk om zelf, 24/7 en snel, freelancers te vinden zonder tussenpartijen te moeten inschakelen. Freelancers kunnen zich gratis inschrijven, bedrijven betalen een vast maandelijks bedrag per gebruiker voor het gebruik  van de online tool tot het continue toegang hebben tot het freelance netwerk, dat nu uit iets meer dan 30.000 freelancers bestaat.

Om die zoektocht te verbeteren en versnellen ging Jellow in zee met theMatchBox, een Belgische startup gespecialiseerd in search & matching en text mining-oplossingen. Uniek aan theMatchBox is de precisie en volledigheid van de matching. Noel Wilson, CEO Jellow: “Voor ons is een accurate en betrouwbare matchingtechnologie van cruciaal belang. Onze klanten betalen immers om snel zelf via de website één of meerdere freelanceprofielen te vinden voor hun opdrachten. We wilden onze matching op het hoogste niveau tillen dus werd het tijd om er specialisten bij te halen. De bedoeling is dat TheMatchbox, dankzij hun focus op meetbare kwaliteit, Jellow zal ontzorgen en dat onze eigen medewerkers zich kunnen focussen op de groei van ons netwerk en de tevredenheid van opdrachtgevers en freelancers.”

Jan Govaerts – Partner bij theMatchBox.be, Mark Willems – CEO Jellow België, Noel Wilson – CEO Jellow, Joeri Mesens – CTO bij theMatchBox.be

Daarmee is deze samenwerking een mooi voorbeeld van hoe tooling dat initieel gericht is op ‘recruitment vast’ ook gebruikt wordt in de wereld van ‘flex’.

Jan Govaerts, managing partner van theMatchBox: “Jellow is voor ons een heel mooie bevestiging van de meerwaarde die wij kunnen bieden aan de sector. Volledige en precieze matching vertaalt zich onmiddellijk in efficiëntie en winst voor onze klanten. Goede matching van werk en mensen is dan ook essentieel om de war for talent te winnen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie