"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

In een jaar 200.000 vaste banen erbij. Aantal zelfstandigen stabiel, flink minder flexcontracten.

Trend van groeiend aandeel van vaste contracten zet door.

Tussen het derde kwartaal van 2018 en 2019 kwamen er 204.000 nieuwe vaste banen bij. In dezelfde periode daalde het aantal werknemers met een flexcontract met 60.000. Het aantal zelfstandigen zonder personeel steeg met 11.000, het aantal zelfstandigen met personeel of meewerkende gezinsleden daalde met 8.000. Dat blijkt uit een update van de Flexbarometer, een initiatief van FNV, ABU, TNO en CBS.

De cijfers bevestigen de trend die is ingezet vanaf 2017, waarin het aantal vaste banen weer stijgt en het aantal flexcontracten daalt. Als percentage van de werkende beroepsbevolking daalt het aantal zzp’ers al een jaar of vier heel licht.

62% van alle werkenden heeft nu een vast contract, 22% heeft een flexibele arbeidsovereenkomst en 12% is zzp’er.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie