"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Aftellen naar HR Horizon

Het is bijna zover: Op 13 juni aanstaande organiseert Brainnet in Spant! In Bussum het evenement HR Horizon. De agenda bevat een indrukwekkende lijst sprekers. Zij gaan vanuit hun specifieke expertises in op de vraag hoe we anno 2019 onze workforce kunnen optimaliseren. Ofwel: ‘In één dag alles over de toekomst van Vast en Flex’

Het programma is gericht op HR-professionals en op inkoopspecialisten. Naast een aantal plenaire keynotes vindt een groot aantal thematische parallelsessies plaats. Een selectie:

Joyce Snijder (Wijn & Stael) gaat in op vragen over het in- en uitlenen van arbeidskrachten, over de Waadi, het loonverhoudingsvoorschrift en de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Welke gevolgen hebben deze maatregelen voor de flexbranche? Wat biedt de toekomst? Bezoekers kunnen tijdens een interactieve Q&A al hun vragen stellen aan Joyce, die het publiek ook een aantal bruikbare tips en tricks zal geven.

Chantal Grassère en Lieke van Dongen van DELA vertellen in een masterclass waarom het bedrijf zowel in 2018 als 2019 is verkozen tot nummer 1 Great Place to Work (Large Companies). Ook lichten zij toe waarom DELA ervoor heeft gekozen om alle externe inhuur te centraliseren en welk selectietraject voor de samenwerking met een bureau hierbij aan bod kwam.

Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy) presenteert de uitkomsten van een onderzoek naar de wijze waarop opdrachtgevers actief (kunnen) werken aan een goede Candidate Experience voor zelfstandige professionals die ze inhuren. Deze workshop gaat in op de verschillen in een Candidate Experience richting vast en richting flex. Bovendien worden er  concrete tips en aandachtspunten gegeven die direct ingezet kunnen worden om (verder) te bouwen aan  een waardevolle Candidate Experience voor flex-werknemers.

Topzeilster Annette Duetz en prestatiecoach Marco Hoogerland gaan aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden in op het onderwerp ‘talent’: Hoe kan je voor talent een omgeving creëren waarin ze worden klaargestoomd voor de toekomst? En hoe bepaal je deze toekomst? En wat kunnen organisaties leren van de talentbegeleiding in de sport?

Bas van de Haterd neemt de bezoeker mee in de nieuwste HR technologie en hoe die technologie kan helpen de grootste uitdagingen op te lossen. Hij gaat in op vragen als: Hoe verhoog ik de kwantiteit van de instroom? Hoe verhoog ik de kwaliteit van de instroom? Hoe verhoog ik de diversiteit van mijn organisatie? En: Hoe maak ik internationaal onderscheid tussen toppers en floppers?

‘HR Lab’ en speeddaten

Naast de hier genoemde sprekers zal een groot aantal andere deskundigen het podium betreden. Een overzicht van alle sprekers en activiteiten is te vinden op www.hrhorizon.nl. Ook biedt HR Horizon een ‘HR Lab’ en kunnen bezoekers de hele dag speeddaten met specialisten en zo antwoord krijgen op concrete vragen uit hun eigen werkomgeving. ZiPconomy en BNR zullen vanaf een speciale Newsroom de hele dag verslag doen van het evenement.

HR Horizon komt op een moment dat het stilstaan bij het optimaliseren van de eigen workforce van groot belang is, aldus Anne Meint Bouma, directeur Brainnet: “Het integraal kijken naar vast en flex biedt juist nu mogelijkheden om actief en creatief oplossingen te bedenken voor opdrachten, projecten en het reguliere werk.” Bouma heeft gemerkt dat er veel animo is voor HR Horizon.  “We zitten op 275 aanmeldingen en hiermee zitten we nagenoeg vol.” Aanmelden kan nog via info@hrhorizon.nl.

Zie ook deze column van Anne Meint Bouma op ZiPconomy en dit artikel op HRPraktijk.nl.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie