"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Werkvereniging organiseert het Festival voor Modern Werkenden

Hoe regel je je pensioen als je afwisselen als zzp’er en in loondienst werkt? En hoe moeten we straks eigenlijk samenwerken met robots? Dat en meer hoor je tijdens het Festival voor Moderne Werkenden.

Tijdens het festival voor Modern Werkenden op 29 maart in Utrecht draait het om de toekomst van werk. Er zijn workshops, lezingen en ontmoetingen over de moderne arbeidsmarkt en jouw plek daarin. Het gaat over praktische zaken als nieuwe arbeidsvoorwaarden, pensioenen en anders organiseren, maar ook over trends en de toekomst.

Zo vertelt VU-onderzoeker en FD-columnist Saskia Nijs over samenwerken met robots. Daarnaast zullen Martijn Aslander en Roos Wouters mensen met een mening over het moderniseren van de arbeidsmarkt interviewen. Denk hierbij aan Pierre Spaninks (ZZP-expert) en Martijn Arets (internationaal platform expert), twee experts die ook regelmatig op ZiPconomy te vinden zijn.

Vernieuwing versnellen

Het is een festival voor iedereen die wil ontdekken welke oplossingen er zijn voor ‘moderne werkenden’. Dat zijn mensen die werken met flexibele arbeidsverbanden. Zulke Modern Werkenden zijn bijvoorbeeld afwisselend werknemer, zelfstandig ondernemer, opdrachtgever, of werken in een hybride vorm of via uitzend-, interim- en payroll-constructies.

Roos Wouters van de Werkvereniging: “Op het Festival kunnen Modern Werkenden in contact komen met vernieuwers, experimenten en met elkaar. Het is ook interessant voor bijvoorbeeld HR-managers of ambtenaren die willen weten hoe zij met hybride werkenden om kunnen gaan.”

Oplossingen binnen een verouderde wet

Tijdens het festival ontmoet je mensen die oplossingen verzinnen die passen bij mensen die niet (altijd) werken met een vast contract. “Denk bijvoorbeeld aan het Broodfonds of WeAreSure,” vertelt ze. “De initiatiefnemers van deze diensten hebben iets bedacht waardoor moderne werkenden zich kunnen verzekeren. Ze hebben een manier gevonden binnen de huidige wet, terwijl die eigenlijk niet meer past bij de nieuwe werkende wereld.”

De huidige wet- en regelgeving past niet bij de moderne wereld van werk, vindt Wouters. “Regels en dienstverlening rondom bijvoorbeeld pensioenen en verzekeren zijn allemaal gericht op mensen met een vaste baan”, vertelt ze. Dat is een probleem, want een vaste baan is al lang niet meer vanzelfsprekend.

Vereniging voor moderne werkenden

Sinds maart 2017 behartigen zij en de andere deelnemers van de Werkvereniging de belangen van de ‘modern werkenden’, oftewel mensen die werken met flexibele arbeidsverbanden. Volgens de vereniging ging het in 2014 om 2,4 miljoen mensen, bijna een derde van de Nederlandse beroepsbevolking.

Lees meer over de Werkvereniging: ‘Nieuw kabinet moet meer recht doen aan modern werkenden’

De Werkvereniging organiseert het festival samen met Seats2meet (S2M). Het Festival voor Modern Werkenden valt samen met de opening van het  vernieuwde Meeting Plaza in Utrecht. Daarom trakteert S2M op muziek, eten en drinken.

Bekijk hier het hele programma.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht