"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Inhuur uitbesteden of zelf doen? “De vraag stellen is belangrijker dan hem beantwoorden”

Een ‘self managed program’ voor het professionaliseren van inhuur, of toch maar uitbesteden aan een MSP? Paul Oldenburg (StaffingMS) laat in een webinar de voor- en nadelen van beide opties zien.

Kostenbesparing, wetgeving, schaarste: er is genoeg reden om je inhuur professioneel in te richten. Hoe doe je dat?  Paul Oldenburg van StaffingMS laat in een webinar zien hoe je tot de juiste oplossing komt.

Vragen stellen

Op enig moment komt de vraag naar boven ‘moeten we die inhuur nu zelf doen of uitbesteden?’ Een fundamenteel vraagstuk dat je niet zo maar even met ‘ja’ of ‘nee’ kunt beantwoorden.

De manier waarop je de inhuur inricht hangt af van de volwassenheidsfase van een organisatie. Is alles nog decentraal georganiseerd? Zijn er al vaste afspraken met leveranciers? Is er al een centraal aanspreekpunt?

SMP of MSP

De vraag stellen is misschien nog wel belangrijker dat hem beantwoorden, vindt Oldenburg. Hij is co-auteur van het boek ‘Professioneel inhuren van flexibele arbeid’ en binnen de MSP dienstverlener StaffingMS verantwoordelijk voor business development.

Volgens hem lijkt zelf inhuur organiseren, ook wel het self managed program genoemd (SMP), aan populariteit te winnen. Die afweging tussen een MSP of een SMP staat en valt bij een goed afwegingstraject. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de twee vormen.

Voor- en nadelen

Oldenburg heeft geen voorkeur. Als MSP-dienstverlener weet hij als geen ander wat er komt kijken bij het opzetten van een programma. Die inzichten gebruikt hij als hij organisaties adviseert bij het opzetten van een eigen inhuurdesk.

Oldenburg laat zien wat de voor- en nadelen zijn van  uitbesteden of zelf doen in zijn webinar. Dat doet hij aan de hand van een overzichtelijke set vragen.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie