"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Diepgaande kennis, en als het kan ook nog een teamspeler: dit zijn de nieuwe uitdagingen bij IT-sourcing

Friso van de Kolk van broker Myler liet onderzoek doen naar trends en ontwikkelingen bij opdrachtgevers van interim IT-professionals. “We moeten de stap maken van skills naar soft-skills.”

De IT is het grootste domein binnen de inhuur van externe (zelfstandig) professionals. Dat er veel vraag is naar IT-professionals ligt misschien voor de hand, maar waar hebben organisaties nou echt behoefte aan? Wat zijn de uitdagingen voor een outsourcingstrategie?

Onderzoek

De vergt dieper onderzoek, vond IT-broker Myler. Myler liet daarom een studie uitvoeren door de TIAS Business School. “We wilden weten waar onze klanten nu echt tegen aanlopen. Met die resultaten kunnen we echt goed in gesprek met HR-professionals die verantwoordelijk zijn voor de sourcing van IT’ers.”

In het onderstaand webinar “Leer het klappen van de zweep bij IT Sourcing” presenteert Friso van de Kolk van Myler de uitkomsten van dat onderzoek.

Gevraagd profiel verandert

Wat het meest opvalt is dat het profiel van de IT-professional verandert. Bedrijven vragen niet meer sec de superspecialist, maar iemand die diepgaande vakkennis kan combineren met vaardigheden die te maken hebben met samenwerken. Daarbij moeten IT-professionals ook inzicht hebben in de bedrijfsprocessen waarbinnen hun automatiseringsprojecten lopen.

Strategisch plannen maken

Een ander belangrijk inzicht is dat bedrijven de stap moeten maken naar Strategic Workforce Sourcing. “Zelf zien we een noodzaak tot de stap maken van ‘skills naar soft-skills’ en van ‘ad hoc naar pre-emptive sourcing”, zo legt Van de Kolk uit.

Bang voor concurrentie

Verder bespreekt Van de Kolk de schaarste op de arbeidsmarkt en wat dat betekent voor zijn klanten. “Respondenten geven aan dat het lastiger is om aan de juiste mensen te komen”, zegt hij. “Ze maken zich vooral zorgen dat de concurrentie de positie van hun organisatie ondermijdt.”

In het laatste blok bespreek Van de Kolk de uitdagingen binnen IT-sourcing: het veranderde IT-landschap, de ontwikkeling in de relatie met leveranciers en thema’s rond het vinden en behouden van professionals.

Bekijk hieronder het webinar met Friso van der Kolk van Myler.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie