"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Samenwerkende zzp-juristen winnen raamcontract Rijksoverheid

Collectief van zelfstandigen arbeidsrechtspecialisten gaat ministeries ondersteunen.

Een groep samenwerkende zelfstandige juristen en advocaten heeft via hun netwerkorganisatie een eigen mantelcontract gewonnen met de Staat der Nederlanden. De definitieve gunningsbeslissing daarover is vandaag gevallen.

Ondersteund door het Netwerk van Ondernemende Juristen schreven de zzp-juristen in op een Europese aanbesteding voor het leveren van arbeidsrechtelijke ondersteuning aan vrijwel alle ministeries.

Een groep van 17 onafhankelijke arbeidsrechtspecialisten behoren nu tot de selecte groep marktpartijen die de komende jaren juridische ondersteuning gaat bieden aan de ministeries bij de ‘normalisatie’. De enorme operatie waarin een deel van de ambtelijke rechtsposities omgezet worden naar het civiele arbeidsrecht.

Na een rijksbrede aanbesteding, waarin nadruk lag op kwaliteit en continuïteit, kwam het samenwerkingsverband van zelfstandige arbeidsrecht specialisten als een van de winnende partijen uit de bus. Alle andere raamcontracten gingen naar grote consultancy partijen of beursgenoteerde detacheerders.  

‘Het gewonnen raamcontract biedt de betrokken zelfstandige professionals hun eigen ingang en daar was het om te doen’, aldus Marijn Rooijmans die vanuit het Netwerk van Ondernemende Juristen de inschrijving op de aanbesteding verzorgde.

‘In hun eentje maakte geen van onze leden een kans, want laten we eerlijk zijn, deze aanbesteding was toegeschreven naar de grote aanbieders”, vertelt Rooijmans.  “Kleinere partijen waren op voorhand al kansloos. Als netwerk verbinden we vrijwel alle goede onafhankelijke juridische specialisten uit de top van de markt. Dat doen we op het vlak van  M&A, Finance, contracten, IT, etc, maar ook op dit niche vakgebied. Doorgaans blijven we erg op de achtergrond tussen professionals onderling, maar bij zo’n aanbesteding ziet ook de buitenwereld ineens hoeveel kracht en kwaliteit er schuilt in ons netwerkverband. En dat we een serieus alternatief zijn.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie