"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Geen afspraken over zelfstandigen in pensioenakkoord

Een akkoord over een pensioenakkoord lijkt op handen. Maar daar staan geen afspraken in over een vrijwillig of verplicht zzp-pensioen. De partijen komen daar niet uit, zo meldt de NOS. Zelfstandigenorganisaties waren overigens niet betrokken bij de onderhandelingen. Met name de FNV

Veel zelfstandigen zijn tegen een verplichte deelname aan pensioenfondsen, zo werd duidelijk uit de uitkomsten van ons ZZP-Kieskompas. Een onlangs geopperd idee dat zelfstandigen door kunnen sparen bij het pensioenfonds van hun laatste baan, met de mogelijkheid van een opt-out, stuitte ook op weerstand bij een veel zelfstandigenorganisaties (lees hier).

UPDATE : de Volkskrant meldt 24 uur na bovenstaand bericht van de NOS, dat de vakbeweging nog vasthoudt aan een zzp-pensioen: “De vakbeweging wil dat bedrijven die zzp’ers inhuren voor klussen, voor hen pensioenpremie betalen. Werkgevers zijn hier faliekant op tegen.”  Lees ook nieuw artikel op ZiPconomy : Een op de vijf zzp’ers voorstander verplichte opbouw pensioen. Vakbonden eisen deelname zzp’ers aan pensioenstelsel. 

 

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie