"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Buyflex en WVN Consultancy gaan samen: ‘We spelen in op een grote trend in de markt’

Steeds meer klanten zoeken een totaaloplossing voor hun flexibele werknemers, merken Buyflex en WVN Consultancy. Daarom bundelen zij hun krachten.

Wim van Nieuwenhuizen

“We vullen elkaar goed aan”, vertelt Wim van Nieuwenhuizen, oprichter en directeur van WVN consultancy. De onafhankelijk expert voor de inhuur van externen werkt sinds 1 november strategisch samen met inkoopadviesbureau Buyflex.

De adviseurs van Buyflex weten alles over uitzendarbeid en specialistische inhuur, WVN is gespecialiseerd in advies en projectmanagement voor inhuurconcepten. Denk aan het opzetten van een inhuurdesk of de implementatie van een MSP, VMS of ATS. Terwijl WVN vooral werkt voor nonprofits en onderwijs, geeft Buyflex vooral advies aan commerciële bedrijven.

Buyflex en WVN Consultancy zeggen dat ze de krachten bundelen om beter te voldoen aan de vraag van de klant. “Die is steeds vaker op zoek naar een totaaloplossing voor zijn flexibele arbeid”, vertelt Van Nieuwenhuizen. “Zzp, uitzend, noem maar op. Hoe doe je dat? Samen kunnen wij oplossingen aanbieden voor alle deelgebieden van externe arbeid.”

Hij ziet al jaren een trend in de markt. “Total talent management is voor steeds meer organisaties onontbeerlijk”, zegt hij. De WVN-directeur schreef er een serie over op ZiPconomy: zie hier

Boudewijn Muller en Pamela van der Hoef (Buyflex)

Waar hebben klanten de meeste moeite mee? Van Nieuwenhuizen: “Eigenlijk gaat het erom dat alle afdelingen hetzelfde doel voor ogen hebben. Nu is het vaak zo dat HR en inkoop ieder eigen doelen hebben en die het belangrijkst vinden. De werkwijze hoeft niet hetzelfde te worden, maar wel de visie. Bedrijven moeten er naartoe dat HR en inkoop vooral het gezamenlijke doel voorop stellen.”

De twee bedrijven zijn inmiddels al verhuisd. Iedere organisatie heeft zo’n 10 medewerkers, een combinatie van vast en flex. Hun gezamenlijke hoofdkantoor staat aan de Amalialaan te Baarn.