"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Jellowzorg is een nieuw inhuurplatform voor zelfstandigen in de zorg

“De zorg was een vakgebied waar bij freelanceplatform Jellow weinig aandacht voor was. Ik had een plan, zij hadden een systeem”, vertelt oprichter Armand Tilman. “Zo ontstond het nieuwe platform Jellowzorg.”

Ondernemer Armand Tilman presenteert vandaag zijn nieuwe online netwerk Jellowzorg. Via deze website kunnen opdrachtgevers in de zorg en zelfstandig professionals direct met elkaar in contact komen. Dat betekent dat zorginstellingen zonder tussenkomst van een intermediair flexibel personeel vinden en inhuren.

Volgens de oprichter is er behoefte aan zo’n netwerk. Tilman werkte zes jaar bij de inspectie voor gezondheidszorg en zag dat steeds meer organisaties werken met flexibel personeel.

De flexibilisering van de arbeidsrelaties zet de komende jaren verder door en ook de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg neemt toe. Zorgorganisaties hebben behoefte aan zelfstandige, gekwalificeerde professionals.

“Tegelijkertijd merkte ik een divers inhuurbeleid bij de zorginstellingen”, vertelt hij. “Veel organisaties zijn het niet gewend om met zelfstandigen te werken en weten niet goed waar ze moeten zijn als ze flexibel personeel zoeken. De een zoekt online, de ander gaat naar een tussenpersoon. Met dit platform wil ik het inhuurproces makkelijker en sneller maken.”

Opdrachtgever en freelancers bepalen zelf tarief

Voordat ze worden toegelaten op het platform toetst Jellowzorg de organisatie op betrouwbaarheid. Na toetsing kan de organisatie zelf opdrachten plaatsen en mensen zoeken via het platform. Een abonnement kost 250 euro per maand voor de inhurende zorgorganisaties. Jellowzorg verzorgt alle contractuele- en administratieve zaken en betaalt de screening daarvan voor de zelfstandigen. De freelancers betalen pas zodra zij een opdracht via de site hebben gekregen: vijf euro van het uurtarief.

“We bemoeien ons niet met matching en tarieven”, vertelt Tilman. “De organisatie en de zzp’er onderhandelen samen over de voorwaarden.”

Het nieuwe netwerk is onderdeel van Jellow, een bestaand platform waarop freelancers en organisaties uit allerlei sectoren elkaar kunnen vinden. “Bij Jellow was zorg een vakgebied waar weinig aandacht voor was”, vertelt Tilman. “Ik had een plan, zij hadden het systeem. Jellowzorg is dus mijn platform en ik maak gebruik van hun infrastructuur.”

Jellow en Jellowzorg delen elkaars databases. Hierdoor kunnen zorgorganisaties ook direct professionals uit andere vakgebieden inhuren. Denk aan juristen, it-ers of communicatieadviseurs.