"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Prinsjesdag, de arbeidsmarkt en de gevolgen voor inhuur flexibele arbeid (Video)

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, payrolling en de vervanging van de Wet DBA. Er komt nogal wat nieuwe wetgeving aan. Gaat die inderdaad de balans terugbrengen in de arbeidsmarkt? Advocaat Hendarin Mouselli vraagt zich dat sterk af.

Minister Koolmees (SZW) zal binnen de komende maanden keuzes moeten maken rond, onder andere, de Wet Arbeidsmarkt in Balans, payrolling en de vervanging van de Wet DBA. In Prinsjesdagstukken werd her en der alvast een tipje van de sluier opgelicht. Er staan stevige veranderingen aan te komen. Zowel over ‘vast’ als ‘flex’. Het is duidelijk dat minister Koolmees tracht via verschillende aanpassingen een integraal antwoord te geven op een veranderde arbeidsmarkt. Of dat met deze maatregelen ook gaat lukken, dat is nog maar de vraag, stelt advocaat Hendarin Mouselli van VRF Advocaten, een kantoor dat zich volledig toelegt op de markt van flexibele arbeid.

In het onderstaande webinar geeft ze, namens compliance expert TCP, een overzicht van de kabinetsplannen en de impact op de flexbranche en opdrachtgevers.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie