"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Leeuwendaal ondersteunt interim-managers met Clifton Strenghts-methode

Organisatie-advies- en interimmanagementbureau Leeuwendaal gaat exclusief voor Nederland coaches opleiden volgens de Clifton Strenghts-methode. Ook de interimmers van Leeuwendaal kunnen op deze manier hun strenghts ontwikkelen.

Organisatieadviesbureau Leeuwendaal gaat namens het Amerikaanse research en consultancybedrijf Gallup op de Nederlandse markt de opleiding tot gecertificeerd coach voor Clifton Strenghts verzorgen voor de overheid, het onderwijs en de zorg. In bijna alle landen verzorgt Gallup deze opleiding vanuit eigen kantoren, maar in Nederland gaat dat dus via een samenwerkingsverband met Leeuwendaal, zo meldt het bureau in een persbericht.

Exclusief voor Nederland

Clifton Strenghts is een instrument voor professionals om hun sterke punten te identificeren, zodat zij deze kunnen gebruiken om organisatiedoelen te realiseren. Het versterken van sterke punten levert namelijk aanmerkelijk meer op dan het repareren van zwaktes, is het idee. Volgens Leeuwendaal zijn organisaties die strengths based succesvoller dan diegenen die dat niet doen. “Dit inzicht biedt weliswaar inzicht in je sterke punten, maar vergt coaching van het individu, het team en de leidinggevenden”, zegt Edward Hermans van Leeuwendaal, dat dus exclusief de coaches gaat opleiden en certificeren voor Nederland.

Niet alleen adviseren, maar ook helpen realiseren

Ghassan Khoury van Gallup zegt voor Leeuwendaal te hebben gekozen omdat ze niet alleen de coaches opleiden, maar ook kunnen helpen bij de implementatie. “Ze hebben daarvoor alle disciplines in huis. Ook als bijvoorbeeld de gesprekscyclus moet worden omgevormd naar een ontwikkelgerichte vorm kan Leeuwendaal daarover niet alleen adviseren, maar ook helpen dat te realiseren.”

Behalve coaches certificeren en opleiden, gaat Leeuwendaal Cliftons Strenghts ook toepassen op de werving en selectie van interimmanagers. Directeur Interim Management en Werving & Search Douwe Wijbenga van Leeuwendaal wil de strenghtsfinder dan ook gaan inzetten voor interimmanagement en werving en selectie. “Zo leren we onze interimmers nog beter kennen en kunnen wij als Leeuwendaal interimmanagers ondersteunen om hun strengths nog verder te ontwikkelen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie