"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Deze 6 tools zijn heel handig als je als zelfstandige professional wilt samenwerken

Een overzicht van apps waarmee je als zp’er beter kunt samenwerken.

Verschillende projecten tegelijk, en samenwerken in verschillende teams? Als zelfstandige professional zal je -zeker wanneer je verschillende opdrachten tegelijk hebt- dat vaak aan de hand hebben. Deze apps en tools maken samenwerken net even iets makkelijker. En waarschijnlijk is deze lijst niet helemaal compleet, dus laat weten met welke tool jij het handigst werkt.

Asana

Nadat je een project start in Asana, kun je teamleden uitnodigen en ze taken toewijzen. Gedurende het project kun je de voortgang van de verschillende leden volgen tot aan de oplevering van het project. Handig dus voor iedereen die diverse projecten heeft te managen. Wat ook handig is: aan iedere taak kun je een document hangen vanuit opslagmedia als Google Drive of Dropbox. De ‘instap’-versie is gratis, met een premiumversie kun je het project ook zien in een timeline.

Trello

Superhandig aan Trello is dat je er to-do lijstjes op kunt maken. Maar helemaal handig is dat je anderen bij deze lijstjes kunt betrekken. Nodig anderen uit in je zogenaamde ‘board’ of werkomgeving, iedereen heeft meteen hetzelfde overzicht voor zijn neus. Ook handig: aan ieder item kunnen ook documenten worden gehangen.

WhatsApp

Welke club collega’s en welke afdeling hebben er tegenwoordig geen WhatsAppgroep? Handig om af en toe ideetjes heen en weer te tikken of snel te overleggen over een bepaald issue. Slimme zzp’ers gebruiken ook de desktop-tool. Zo kun je heel makkelijk documenten en foto’s delen.

Heel onhandig is WhatsApp natuurlijk omdat iedereen WhatsApp ook privé gebruikt en conversaties behoorlijk door elkaar kunnen lopen. Zodat je tegelijk een gesprek aan het voeren bent over je rol als luizenmoeder (of vader) en als manager.

Slack

Wie werk en privé graag gescheiden houdt, kan in plaats van WhatsApp Slack gebruiken. Het is een chat-app, maar dan met een beetje meer. Dat meer zit ‘m in het gemak waarmee deelnemers tijdens een gesprek documenten online kunnen inzien, maar vooral aan het gemak waarmee je projectmanagement-apps als Asana en klantenservice-tools als Zendesk aan Slack kunt koppelen en zo niet alleen maar informatie uitwisselt, maar daar ook echt iets mee gaat doen.

‘Good old’ Skype

Skype ‘zit’ standaard in Office van Microsoft, dus als je een uitnodiging krijgt voor een vergadering is het een kwestie van de uitnodiging aanklikken om erbij aanwezig te zijn. Even ‘gewoon’ wat bespreken met een paar collega’s kan ook: dan start je gewoon een groepschat op Skype. Net als in Skype zit in Google Hangouts ook een mogelijkheid om met meerdere personen tegelijk via video een gesprek te voeren. Het is maar net in welke omgeving de rest van de gebruikers zit.

VR

Het liefste zou je natuurlijk ‘samen’ aan een project willen werken, als was het dat je bij elkaar in de kamer zit.  Zo ver gaat het virtueel werken helaas alleen nog niet. Een toepassing die daar heel dicht in de buurt komt is Rumii. Deze heeft voice-communicatie en de mogelijkheid presentatie-tools als Prezi en Powerpoint te gebruiken. Ook kun je in Rumii Scrumtools als Jira gebruiken. Wat er nog niet zo heel goed mee gaat, zo oordeelde Frankwatching, is samen aan een document werken. Daar moet je elkaar dan toch nog voor gaan opzoeken.

Meer weten? 

De BNR Werkverkenners uitzending van 26 juni stond in het teken van Vergaderen 3.0 . Luister die uitzending hieronder terug:

 

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen. Bekijk alle berichten van Brainnet