"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
succesvol onderhandelen en consessies doen

Franse VMS leverancier PIXID neemt ATS Carerix over

PIXID, marktleider in Frankrijk op het gebied van oplossingen voor Workforce Management, heeft de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix overgenomen.

Carerix, de Nederlandse ATS-leverancier wordt overgenomen door de Franse VMS leverancier PIXIDPIXID is in Frankrijk marktleider op het gebied van oplossingen voor Workforce Management.

Een ATS (applicant tracking system, of te wel sollicitant volgsysteem) is een systeem waarmee kandidaten gedurende het gehele werving en selectieproces gevolgd kunnen worden. Een VMS (vendor management systeem) richt zich op het gehele inhuurproces van externe mensen, vanaf de registratie van leveranciers en kandidaten, tot selectie, contracteren, urenregistratie en facturatie.

Waar bij veel organisaties het aannemen van vast personeel en het inhuren van flexibel personeel meer en meer door elkaar loopt, ook wel Total Talent Acquisition genoemd, groeit bij klanten de interesse voor een integraal ondersteunend systeem. Een ATS en een VMS zijn van nature wel vaak geheel anders en die integratie in één platform is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Op zoek naar productsynergie

“Door de ATS- en CRM-functies van Carerix te combineren met de VMS-capaciteit van PIXID, wordt de strategie verder uitgebouwd om het volledige proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en corporate organisaties samen te brengen” zo schrijven de partijen in een persbericht over de overname. “De huidige Europese marktfocus en marktbenadering blijven voor Carerix gehandhaafd, alsmede de samenwerking in en de uitbouw van het partnernetwerk. Op de middellange termijn zal de samenwerking tussen Carerix en PIXID leiden tot productsynergiëen die voor de beide klantengroepen van meerwaarde zullen zijn.”

“In Frankrijk wordt momenteel een op de vier tijdelijke posities ingevuld met behulp van de eigen technologie van PIXID. Deze kennis en expertise zal gekoppeld worden aan die van Carerix. Derhalve past de acquisitie van Carerix volledig binnen de strategie van PIXID. Naast de Franse uitzendmarkt is het dankzij de overname van Carerix mogelijk de bekendheid van het digitale platform voor het beheren van flexibele arbeidskrachten uit te breiden naar heel Europa.”

Europese expansie

Een belangrijke reden waarom PIXID Carerix heeft overgenomen, is dat Carerix volgens PIXID beschikt over een multi-level partnerprogramma gericht op het creëren van een sterk ecosysteem met specifieke toonaangevende partneroplossingen volledig geïntegreerd in het Carerix-platform. Dit sluit naadloos aan bij de aanpak van PIXID om klanten in staat te stellen hun (tijdelijke) werknemers efficiënt te beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform.

“Net als bij PIXID is ons doel om onze horizon internationaal verder uit te bouwen”, zo licht Reinald Snik, CEO van Carerix, de overname toe. “Op dit moment is Carerix in veel Europese landen aanwezig. Deel uitmaken van de PIXID Group biedt ons schaalvoordeel om deze ambities sneller te realiseren en ons productportfolio verder uit te breiden. De overname is een wederzijds voordeel voor beide partijen, met als uitgangspunt om onze klanten en partners nog beter te kunnen bedienen. Tevens biedt de samenwerking de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie