"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ROAM: wereldwijd werken, wonen en reizen in één hip concept

De wereld rondreizen en gewoon doorwerken. Voor steeds meer mensen kan dat. Het concept Roam speelt er op in.

Het is een leventje waar velen van dromen en dat weinigen doen. Maar toch, een groeiend aantal mensen (vaak jong, maar wie weet straks ook juist ouderen) combineert het over de wereld reizen met werken. En dan geen druiven plukken in Australië of hamburgers bakken in New York , maar juist het zelfde type freelance werk dat ze ‘thuis’ ook doen. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is immers vaak een goede wifi-verbinding en een rustige werkplek.

Roam speelt daarop in. Het bedrijf combineert die rustige werkplek en goede wifi met nette slaapkamers en, niet onbelangrijk, interessante plekken, verdeeld over (nu) drie continenten. Roam heeft werk/woon & leef locaties in Bali, Tokio, Londen en Miami. Binnenkort opent een locatie in San Francisco.

Voor tussen de 400 en 750 euro per week heb je een eigen (slaap/werk)kamer in een gebouw met een mediaruimte, een zaaltje voor bijeenkomsten en events en soms een zwembad. Met natuurlijk een ijzersterke wifi-verbinding. Kinderen en huisdieren zijn verboden.

Roam bouwt rond haar bezoekers natuurlijk ook een community. Door het strakke concept combineren ze in ieder geval een aantal succesfactoren van elke community: een zekere mate van diversiteit qua mensen, een gemeenschappelijk doel en een sterk (locatiegebonden) gastheer/vrouw-schap.

ROAM-locatie op Ubud (Bali)
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht