"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
software urenregistratie

De 4 voordelen van software die automatisch je uren registreert

Dingen ‘moeten’ bezorgt de meeste ondernemers rillingen. Gelukkig is er tegenwoordig software op de markt die automatisch bijhoudt waaraan je je tijd besteedt.

Bezorgt het idee aan dagelijkse urenregistratie jou ook de koude rillingen? Dan is er een grote kans dat je grootste ondernemersvaardigheid ook je grootste risico is. Met de volgende simpele test kun je uitvinden of dit risico ook voor jou geldt.

Wat vind jij het grootste voordeel van het ondernemen?

  • A. Dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen
  • B. Dat je zelf bepaalt met wie je werkt
  • C. Dat je geen tijd weggooit aan nutteloze zaken zoals op kantoor vaak wel het geval is

Antwoord A? Top! Antwoord B en C? Ook top! Want uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle ondernemers autonoom en gedreven zijn. Tijdsverspilling bezorgt je de kriebels, evenals dingen ‘moeten’. Geen wonder dus dat urenregistratie je de rillingen bezorgt. Gelukkig is er tegenwoordig ook voor zzp’ers mooie software voor urenregistratie op de markt. De faciliterende snufjes daarin weten zelfs de grootste vrijbuiters aan zich te verbinden.

Winstgevende functionaliteiten online urenregistratiesysteem

Want wist je dat ondernemers met tijdregistratiesoftware daadwerkelijk effectiever kunnen ondernemen? En dat tijdschrijven dus netto tijd oplevert? Vier voordelen van software die automatisch je tijd bijhoudt:

1. Rapportage: inzicht naar de toekomst toe

Alleen door je uren overzichtelijk bij te houden, kun je achteraf je eigen productiviteit analyseren. Heel belangrijk als ondernemer. Zelfanalyse op basis van gevoel is nou eenmaal totaal onbetrouwbaar. Hoeveel uur heb jij bijvoorbeeld deze week besteed aan telefoneren? Doe een gok, en toets dit getal eens aan de werkelijkheid op je telefoonrekening. Een groot verschil? Dan kan een urenregistratiesysteem je faciliteren in de analyse van de winstgevendheid van je projecten. Zo kun je gerichter acquireren en leer je ook welke projecten wellicht leuk zijn, maar die je voor je eigen financiën voortaan toch beter links kunt laten liggen.

2. Mobiele app: wel héél makkelijk

Urenregistratiesoftware met een mobiele app maakt het je wel héél makkelijk om dagelijks je uren te registreren. Al wachtend op de trein of je afspraak, klop je zo even je gemaakte uren in.

3. Koppeling aan je facturatiesysteem: nooit meer uren aan de strijkstok

Met een koppeling aan je facturatiesysteem komt er een eind aan het handmatig overnemen van je declarabele uren op je facturen. Automatisch je facturen invullen is niet alleen tijdsefficiënt, maar zorgt ook voor een kleinere kans op foute gegevens op je factuur. De software kan tevens voor je bijhouden welke uren al gefactureerd zijn en welke nog niet, zodat er nooit meer uren aan de strijkstok blijven hangen.

4. Timer: de uren hoef je niet eens meer zelf bij te houden

Door jezelf aan te leren de timer te starten voordat je begint met werken aan een bepaald project, hoef je helemaal nooit meer uren te schrijven. Bij het stoppen van de timer komen je gemaakte uren automatisch op het desbetreffende project te staan.

Kortom: met faciliterende urenregistratiesoftware, die net zo flexibel en efficiënt is als jij, moet het toch wel klikken! Je vind je ‘match’ eenvoudiger wanneer je gebruik maakt van een adviessite zoals Appwiki: hier vind je alle softwareleveranciers overzichtelijk onder elkaar. Door gebruik te maken van een selectietool met filters kun je de aanbieders daarna snel vergelijken op functionaliteit en prijs.

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki , dé advieswebsite waar je als ondernemer de beste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en projectmanagement. Door onze expertise met je te delen ontdek je hoe software je helpt het maximale uit je business te halen. Bekijk alle berichten van Arjan Nieuwbeerta