"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ZiPconomy breidt uit: Peter Boerman versterkt de gelederen

Peter Boerman is per 1 mei aan de slag gegaan bij ZiPconomy. Wat zijn daar zijn plannen?

Het gaat goed met ZiPconomy. Zo goed zelfs, dat recent de redactie flink is uitgebreid. Peter Boerman, voormalig eindredacteur bij MT, komt de gelederen versterken. Wat gaat de lezer daarvan merken?

Welkom Peter, waarom deze stap?

‘Ik ben al heel lang gefascineerd door hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit. Er zijn in Nederland veel mensen die werk verrichten, maar ook héél veel mensen die werken aan hoe andere mensen kunnen werken. Dat is echt een hele markt an sich.  Ongeveer 1 op de 10 Nederlanders mag het als zijn belangrijkste baan beschouwen om op een of andere manier talent en organisatie bij elkaar te brengen. Of het nou gaat om recruiters, headhunters, bemiddelaars, payrollers, detacheerders, of uitzendbureaus, of wat dan ook. En dan vraag ik me altijd af: hoe werkt dat nou precies? Is dit de beste manier om mensen en organisaties tot hun recht te laten komen?

Ik vind dat zelf een enorm boeiend onderwerp, maar ik merk tegelijkertijd dat niet veel partijen daar goed en gedegen over schrijven. Dat hiaat wil ik graag opvullen. Ik werk nu de helft van mijn tijd bij Werf&. Daar schrijf ik vooral over de ontwikkelingen in werving en selectie van vast personeel. Voor ZiPconomy zal ik meer in de flexibele kant van de arbeidsmarkt duiken.’

Wat ga je bij ZiPconomy precies doen?

‘Twee dingen. In eerste instantie denk ik dat er op de flexibele arbeidsmarkt nog meer dan genoeg interessante onderwerpen zijn om aandacht aan te besteden. We willen inzicht geven, discussie uitlokken, beschrijven wat er gebeurt, het vak verder helpen en verder professionaliseren. Dat alles via de website van ZiPconomy natuurlijk, maar ook via events en andere vormen van communicatie. Daar valt nog genoeg in te doen dus.

De komst van Peter past bij onze ambities om verder te groeien en vooral verder te professionaliseren

Het tweede waar ik me mee ga bezighouden is de ondersteuning van opdrachtgevers bij hún communicatie. We merken dat er veel partijen zijn die wel een goed verhaal te vertellen hebben, maar niet altijd precies weten hoe ze dat moeten doen. Omdat wij die ervaring wel hebben, willen we hen daar graag bij helpen. Of het nou gaat om regelmatig een blog schrijven, een nieuwsbrief vullen, of bijvoorbeeld eindredactie op een rapport of een whitepaper. Wij zijn ervan overtuigd dat we daar van toegevoegde waarde kunnen zijn, zolang het betrekking heeft op datgene waar we verstand van hebben: de werking van de arbeidsmarkt, in de meest ruime zin van het woord.’

Oog voor de toekomst van inhuur en interim markt

“De komst van Peter past bij onze ambities om verder te groeien en vooral verder te professionaliseren” zo licht Hugo-Jan Ruts de komst van Peter toe. “Naast de politieke actualiteit is er gelukkig ook weer groeiende aandacht voor de toekomst. Hoe evolueert de inhuur van interim professionals. Groeit ‘vast en flex’ naar elkaar toe? De noodzaak over goed opdrachtgeverschap. Inhoudelijke thema’s waar  Peter goed mee uit de voeten kan.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie