"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Winnaar Interim Challenge 2017 gets the job done. Met vakinhoud, veranderkracht en vertrouwen.

Niek Bloemendaal is de winnaar van de Interim Challenge 2017, georganiseerd door BLMC. Volgens de jury wist hij het best vakinhoud, veranderkracht en vertrouwen te combineren.

Niek Bloemendaal is de winnaar van de Interim Challenge 2017. Hij mag zich Supply Chain Interim Manager 2017 noemen. Volgens de jury wist hij als beste van de 26 deelnemers zijn vakinhoud te combineren met zijn expertise rond verandertrajecten. En – last but nog least – wist hij het vertrouwen van de jury te winnen. De Interim Challenge wordt georganiseerd door het BLMC,  een bureau voor supply chain optimization, recruitment en interim management.

Vakmanschap, veranderkracht en vertrouwen

Prof. Dr. Robert Jan Blomme Nyenrode Business Universiteit en voorzitter van de vakjury, legde tijdens het congres dat BLMC rond de prijs organiseert, nog eens uit welke kwaliteiten een interim-manager moet beschikken en waar de jury dus op heeft gelet: kan hij/zij de kennis van het vakdiscipline combineren met veranderkracht. Veranderkracht die dan weer bestaat uit zowel consultancy-vaardigheden als executiekracht. Met oog voor de harde kanten (structuur, procedures, macht) en de zachte kanten (verhalen, rituelen, symbolen) van verandertrajecten.

De jury legde ook een extra accent op de rol van de opdrachtgever. Blomme: “Allereerst hebben wij als jury geprobeerd de rol van de raad van bestuur, en de daarbij behorende ‘boardroom dynamics’ na te bootsen. Dat verraste de kandidaten. Daarnaast zijn we dieper ingegaan op de materie en kon de kandidaat zijn plan van aanpak verdedigen. De kandidaat die gewonnen heeft gaf ons als raad van bestuur zoveel vertrouwen dat wij hem de klus zouden laten uitvoeren.” Een essentiële vaardigheid van de interim professional: een relatieve buitenstaander blijven en de belangen en verhoudingen van de opdrachtgever(s) kunnen doorgronden.

“Het succes van een interim manager hangt, in tegenstelling dat wat veel opdrachtgevers denken, niet alleen af van kennis en ervaring”

article_blmc_1484166053587693a5309a7
Winnaar Niek Bloemendaal, met aan zijn zijde BLMC directeur Michel van Buren en Juryvoorzitter Robert Blomme (foto: Guus Pauka)

Niek Bloemendaal wint de titel Supply Chain Interim Manager 2017. Hij wordt lid van de BLMC Interim Community en ontvangt een BCademy trainingspakket ter waarde van € 2.500,-.  “Ontzettend leuk en leerzaam om de supply chain interim challenge, samen met mijn tegenstanders, te spelen. Het was een pittige en complexe case, maar juist daarom is het gaaf dat de deskundige jury mijn uitwerking als winnend ontwerp verkiest!”

“Interim management is een vak” aldus BLMC– directeur Michel van Buren. “Het succes van een interim manager hangt, in tegenstelling dat wat veel opdrachtgevers denken, niet alleen af van kennis en ervaring, maar voor een groot deel van zijn of haar persoonlijkheid. Die bepaalt of men ook in staat is de voorgestelde veranderingen te realiseren”.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts