"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Modelovereenkomsten Wet DBA voor gemeenten goedgekeurd

De Belastingdienst heeft de modelovereenkomsten Wet DBA van de VNG goedgekeurd. De VNG koos ervoor drie modellen op te stellen, waaronder een op basis van ‘resultaatsverplichting’.

De Belastingdienst heeft de Modelovereenkomsten Wet DBA van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) goedgekeurd.

De VNG heeft er voor gekozen om drie modellen op te stellen. Naast de gebruikelijke modellen ‘geen gezag’ en ‘vrije vervanging’ is er ook ook een modelovereenkomst op basis van een ‘resultaatsverplichting‘. Een variant die we nog niet zo veel gezien hebben.

Net als veel andere overheden lijken ook gemeenten als gevolg van de Wet DBA flinke aarzelingen te hebben om zzp’ers in te huren. Het feit dat de Wet voorlopig niet gehandhaafd wordt heeft daar ogenschijnlijk nog niet veel verandering in gebracht. Mogelijk dat deze modelovereenkomsten die gemeentes wat meer zekerheid en duidelijkheid kunnen bieden.

De VNG gaat naar aanleiding van deze goedgekeurde overeenkomsten binnenkort voorlichtingsbijeenkomsten over de Wet DBA organiseren (zie hier voor meer info).

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

2 reacties op dit bericht