"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Het ultieme overzicht voor een perfect Linkedin Profiel

Tientallen nuttige tips voor het perfecte Linkedin profiel samengevat in een infografic.

Een Linkedin profiel lijkt onmisbaar voor de zelfstandige professionals. Al hoor ik ook wel weer de eerste zp’ers die hun profiel opdoeken vanwege te veel spam van recruiters die niet al te scherp kijken naar wat iemand echt wil en kan. In die zin blijft LinkedIn ook nog wel een platform voor mensen met een beetje overzichtelijk en voorspelbaar CV die op zoek zijn naar een vaste baan.

Maar goed, de luxe om van LinkedIn weg te blijven, dat zal lang niet elke zp’ers zich kunnen veroorloven.

Wat maakt nu dat je profiel ook goed is? Met een goed profiel stroomt heus je mailbox niet in eens vol met de juiste opdrachten, maar het effect van een matig samengesteld profiel wordt mijn inziens nog wel eens onderschat. Op internet zijn tal van tips en trucs hoe een perfect profiel te maken. Het Amerikaanse LeisureJobs zette al die tips in de onderstaande infografic.

Een handig overzicht:

LinkedIn-cheat-sheet

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

3 reacties op dit bericht

  1. Goed overzicht! Dank je wel. Paar zaken die ik anders doe maar overall, heel compleet. De two-step-verifiction code bij Settings kon ik niet vinden in de nieuwe layout. Maar ik ontdekte dat je naar de oude LI layout voor privacy settings kan switchen. Dat is voor sommigen ingewikkeld. Maar in deze tijden vind ik het voorkomen van een hacker wel belangrijk dus heb het nu ingesteld.