"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Goed opdrachtnemerschap: “Kom tot de essentie van de opdracht en voer die met gevoel uit”

Interim-manager Raymond Hollander aan het woord over Goed Opdrachtnemerschap: “Neem voldoende tijd om tot de essentie van een opdracht te komen en voer die uit met gevoel. Geen goede intenties, maar zichtbare resultaten!”

Wat is goed opdrachtnemerschap? Wat is goed opdrachtgeverschap? Een succesvolle interim opdracht staat en valt natuurlijk bij een goede relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Niet dat ze het elkaar (te) gemakkelijk moeten maken. Integendeel. Een goed interim manager weet te werken op het snijvlak van de kritische buitenstaander en de betrokken businesspartner van zijn/haar opdrachtgever. 

In navolging van het ZiPconomy onderzoek naar goed opdrachtgeverschap een serie korte interviews met interim-managers.  Centraal daarin: wat verwacht je als interim-manager van je opdrachtgever om je opdracht succesvol te kunnen uitvoeren. En – bovenal – wat doe jij zelf om er voor te zorgen dat je van de opdrachtgever krijgt wat je nodig hebt. Of te wel:  wat is voor jouw goed opdrachtnemerschap?  

In deze aflevering aan het woord:  Raymond Hollander

hollander

Wat is voor jou goed opdrachtgeverschap, wat is goed opdrachtnemerschap? 

Goede opdrachtgevers weten wat ze willen en welke rol ze daarin zelf hebben. Goede opdrachtnemers nemen verantwoordelijkheid, tonen resultaten en weten wat hun opdrachtgever beweegt.

Welke factoren zijn voor jou bepalend om tot een goede interim opdracht te komen?

Voldoende tijd nemen en samen met de opdrachtgever tot een duidelijke en haalbare opdracht komen.

Een goede relatie met je opdrachtgever is essentieel. Toch moet je hem/haar ook scherp houden en met een been buiten de organisatie staan. Eens? En hoe doe jij dat?

Helemaal mee eens! Ik blijf altijd bij mijn eigen normen en waarden en maak zaken bespreekbaar. Essentieel daarbij is dat je sensitief moet zijn voor de problemen van je opdrachtgever en mee beweeg waar nodig.

Een tevreden opdrachtgever of een geslaagde opdracht. Heeft daar wel eens spanning tussen gezeten bij je en hoe ging je daar mee om.

Opdrachten zijn alleen als de opdrachtgever daarvan tevreden is. Als dat niet haalbaar zou zijn, dan kies ik ervoor een ‘opdracht terug te geven’.

Samenvattend: wat is voor jou de kern van goed opdrachtnemerschap?

Neem voldoende tijd om tot de essentie van een opdracht te komen en voer die uit met gevoel. Geen goede intenties, maar zichtbare resultaten!

AIM4 is een netwerkorganisatie die vraag en aanbod verbindt voor interim en vaste functies op tactisch/strategisch niveau. En we verzorgen coaching & development trajecten op het gebied van persoonlijk leiderschap. AIM4 werkt anders. Uit overtuiging dat onze netwerkaanpak beter is. Persoonlijker en sneller. We kennen de mensen in ons netwerk, weten wie bij welke opdracht past en hebben gevoel voor de ‘klik’. Kern van ons concept is een zorgvuldig geselecteerd netwerk van ca. 375 zelfstandige professionals. Allemaal met ruime ervaring als interim manager, coach of recruiter. Bekijk alle berichten van AIM4