"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitgave aan interim-managers bij ministeries stabiel

De rijksoverheid gaf vorig jaar 15,5 miljoen euro uit aan interim-managers. Een stabiel bedrag, waarvan ongeveer de helft wordt uitgegeven voor Binnenlandse Zaken.

De rijksoverheid gaf vorig jaar 15,5 miljoen euro uit aan interim-managers. De helft daarvan komt voor rekening van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat blijkt uit de rijksjaarverslagen die deze maand zijn gepubliceerd. Wilbert Geijtenbeek spitte die jaarverslagen voor Management & Consulting door. Hij constateert dat de groei van de uitgaven aan interim-managers in de laatste paar jaren heeft zich niet doorgezet.

Tussen 2009 en 2012 krompen de uitgaven aan interim-management van 25 miljoen euro tot net geen 10 miljoen euro. Tot 2014 herstelde zich de vraag van de staat naar interim-managers op een uitgavenniveau van 15,5 miljoen euro. Op dat niveau lijken de uitgaven te stabiliseren.

Per ministerie zijn de verschillen groot. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is grootgebruiker en verantwoordelijk voor meer dan de helft van de totale uitgave aan interim-managers door de rijksoverheid . BZK kocht volgens Geijtenbeek vorig jaar meer interim-management in dan voor de bezuinigingsoperatie die in 2010 aanving.  Tussen 2014 en 2015 groeiden de uitgaven aan interim-managers van BZK met 68 procent.  ‘Hoger dat de oorspronkelijke begroting’ zo staat te lezen in het jaarverslag van BZK. Ook op EZ en Veiligheid & Justitie groeide de uitgaven aan interim-managers fors. De vraag van de ministeries van Infrastructuur & Milieu en van Volksgezondheid Welzijn & Sport daalden daarentegen.

(zie hier voor het volledige artikel op M&C) 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie