"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Freelance matchingsplatform Jellow haalt 500.000 euro op voor groei

Het freelance matchingsplatform Jellow heeft een half miljoen financiering ontvangen. Jellow gaat dat geld met name investeren in kennis en nieuwe medewerkers.

Het freelance matchingsplatform Jellow heeft een half miljoen financiering ontvangen. Jellow gaat dat geld met name investeren in kennis en nieuwe medewerkers.

Jellow is een paar jaar actief. Met haar tooling wil Jellow haar klanten in staat stellen grip op hun eigen talentpool en hebben tegelijkertijd toegang tot alle professionals uit het Jellow netwerk. “Het is tijd om door te groeien, om ons nog nadrukkelijker te laten zien. Daarvoor is vanzelfsprekend groeifinanciering nodig. En die hebben we inmiddels ook gevonden.’ zegt algemeen directeur Noel Wilson.

De financiering komt onder andere bij NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland en bij een drietal informal investors, waaronder Michiel van Asbeck. Van Asbeck is directeur van HR dienstverlener RaymakersvdBruggen en als zodanig screeningpartner van Jellow voor het vakgebied HR. ‘Door slim gebruik te maken van technologische mogelijkheden weet Jellow de voordelen van zelfbediening uitstekend te combineren met de kwaliteit en service van traditionele bemiddeling’, vertelt hij. ‘Freelance professionals die wij goed genoeg vinden om mee te werken, zijn dus ook terug te vinden in het Jellow netwerk.’

De groeifinanciering zal voornamelijk worden aangewend om te investeren in kennis en nieuwe medewerkers. ‘Wij zijn van mening dat er maar plek is voor één platform waar het gros van de bedrijven straks hun talentpool onderbrengt’, onderstreept Wilson de ambitie van Jellow. ‘Voorlopig richten we ons uitsluitend op Nederland. Maar een dergelijk concept werkt vanzelfsprekend ook in het buitenland. Daarnaast kan ons model tevens interessant zijn voor de markt voor werving en selectie. Dus wellicht gaat Jellow in de toekomst ook in de breedte groeien.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie