"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

“De spagaat op de arbeidsmarkt tussen vast en flex wordt steeds groter”

Mathijs Bouman reageert op RTL Z op een onderzoek van Reat waaruit blijkt dat het zelfstandig ondernemerschap niet erg populair is onder werknemers in vaste loondienst.

Mathijs Bouman reageert op RTL Z op een onderzoek van Raet dat vandaag is verschenen. In dat onderzoek komt naar voren dat het zelfstandig ondernemerschap niet erg populair is onder werknemers in vaste loondienst. Met name de onzekerheid rond financien en sociale zekerheid plus de aversie tegen acquisitie worden genoemd als belangrijkste redenen.

Organisaties willen juist wel meer flex inzetten, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Zie daar de spagaat op de arbeidsmarkt. Werknemers zitten met te gouden kettingen vast aan het vaste dienstverband, constateert Bouman in zijn duiding van het onderzoek. Al wordt in deze korte discussie wel wat te weinig onderscheid gemaakt tussen de verschillende flexvormen. Bouman vindt het apart dat voor flexwerkers in de regel minder betaald wordt dan voor vaste medewerkers. Ze zouden juist een premie moeten krijgen omdat ze bereidt zijn met minder zekerheden genoegen te nemen.

(zie hier voor vervolgartikel over dit onderzoek)

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie