"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vijf jaar ZiPconomy.

ZiPconomy bestaat vijf jaar! Met dank auteurs, partners en 15.000 followers via verschillende kanalen is ZiPconomy geworden dat het nu is. Met enige trots blikt hoofdredacteur & initiatiefnemer Hugo-Jan Ruts kort terug en vooruit.

We hebben een feestje te vieren. Het is nu vijf jaar geleden dat we ZiPconomy lanceerden en deze website live ging. We zijn ondertussen bijna 1.200 artikelen, diverse whitepapers en onderzoeken, tien actuele kennisdossiers, vier symposia en tal van kleinere dialoogsessies verder. En hebben we 15.000 volgers via onze verschillende social media kanalen.

vlaggenlijn-5

We waren het eerste platform dat structureel aandacht besteedde aan de dynamiek rond de zelfstandige professionals en organisaties die hen inhuren.  Het is leuk om te zien hoe naar aanleiding van een aantal discussies her en der nieuwe initiatieven zijn ontstaan.  In die vijf jaar is de aandacht voor zelfstandig ondernemerschap, de kwaliteit van inhuren (goed opdrachtgeverschap), innovaties (‘what’s next in flex’) fors gegroeid. Maar we zijn nog lang niet uitgepraat. Nog genoeg thema’s die aandacht vragen. Verdere professionalisering, zowel aan de kant van de zp’ers als de inhurende organisaties, digitalisering, nieuwe samenwerkingsvormen, een zinnig kabinetsbeleid.

Voor 2016 en verder hebben we dan ook weer tal van plannen om onze lezers en volgers te blijven informeren en samen met jullie het gesprek (on- en offline) te voeren over welke kant het opgaat (of op moet gaan) in de wereld van zelfstandig professionals & ondernemerschap en organisaties & flexibiliteit.

Ik heb het een aantal keer gehad over ‘we’. Wie zijn  ‘we’ dan? We is in de wereld van communities een breed en ‘fuzzy’ begrip. ZiPconomy is geworden wat het nu is door bijdragen, groot en klein, van veel mensen. Het kernteam van ZiPconomy; de auteurs, van wie een aantal al vanaf het begin (zeer) actief zijn; trouwe lezers en deelnemers aan onze dialoogsessies en offline bijeenkomsten; en niet in de laatste plaats onze loyale partners, die ons zowel inhoudelijk als materieel in staat stellen te doen wat we doen.

Wil je betrokken zijn en blijven bij ZiPconomy en niets missen? Word dan (gratis) lid van de community. Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief, vooraankondigingen en korting op events en krijg gratis toegang tot ons overzicht van whitepapers en rapporten.  Dat kan eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen.

Groet en dank voor wat jij de afgelopen vijf jaar hebt bijgedragen aan ons platform,

 

Hugo-Jan Ruts

Foto’s van een aantal van onze bijeenkomsten en andere activiteiten: 

[soliloquy id=”15983″]

[gravityform id=”14″ title=”true” description=”true”]

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

8 reacties op dit bericht

 1. Een welgemeende felicitatie Hugo-Jan! ZIPconomy voorziet in een duidelijke behoefte onder professionals naar relevante informatie over het zelfstandig ondernemerschap. Ik adviseer werkzoekenden bij het UWV, die ik toespreek tijdens inspiratiedagen in het land, altijd om jullie site te bezoeken wanneer ze ambities hebben om als zelfstandige aan de slag te gaan. En dat blijf ik graag doen.

  Hartelijke groet,
  Cees Harmsen

 2. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, Hugo-Jan! Een mooie prestatie.
  Groeten, Peter

 3. Hoi Hugo-Jan, mooie prestatie al 5 jaar met dit platform velen van interessante informatie te voorzien over allerlei ZZP- perikelen. Gefeliciteerd, en op naar een volgende mijlpaal. Groeten, Cock.

 4. Van harte gefeliciteerd Hugo-Jan, ik volg ZiPconomy met veel plezier. Blijf zo goed, snel en breed op de hoogte over het wel en wee van een belangrijke doelgroep van Harvey Nash, de ZP-ers. Maar nu vanuit hun collectief perspectief gezien. Dat houdt me als intermediair scherp en vind in jullie ook een podium om onze mening te geven of om te informeren. Ik bewonder je kwaliteit als belangenbehartiger. Je bent objectief en wilt daadwerkelijk helpen naar werkbare oplossingen. Je hebt daarnaast het lef om de waarheid te benoemen. Ga zo door! Groet Greetje, Harvey Nash

  • Dank je Greetje voor je mooie woorden. Ik weet niet of ik me belangenbehartiger voel. Doel van ZiPconomy is vooral een ieder in de driehoek van zelfstandige professional – opdrachtgever – bureau scherp te houden. Een ieder daarin heeft zijn rol en verantwoordelijkheid dat het een beetje de goede kan op gaat met de zip-economy,.