"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Talent management, recruitment en betrokkenheid wereldwijd HR prioriteiten.

Talent management, recruitment en betrokkenheid zijn volgens het HR survey 2016 van Harvey Nash wereldwijd de HR topprioriteiten.

bron: Harvey Nash HR survey 2016
bron: Harvey Nash HR survey 2016

Talent Management (voor  61% van deelnemende organisaties), Employee Engagement (60%) en Recruitment (58%) zijn de drie belangrijkste HR onderwerpen voor organisaties wereldwijd. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvey Nash, gehouden onder meer dan 1250 HR professionals uit 30 landen. Het is het zesde wereldwijde HR onderzoek van Harvey Nash. Recruitment is de grootste stijger als HR prioriteit ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar (van 51% naar 58%).

“HR is getting digital”, zo stellen de onderzoekers verder vast (wordt tijd). 57% van de respondenten vindt dat het gebruiken van management informatie om te rapporteren over HR ‘heel belangrijk’ is. Een gelijk percentage denkt dat die trend alleen maar groter wordt. Het rapport laat verder een toenemende inzet van digitale middelen zien bij recruitment. Het inzetten van jobboards en sociale media groeien het hardste als belangrijkste wervingskanalen (respectievelijk  van 42% naar 49% en 22% naar 29%). Waarbij aangetekend dat het inzetten van de corporate website wereldwijd daalt als topkanaal van 54% naar 49%.

Opvallend genoeg daalt de aandacht voor flexibele contracten. dalende trend

De helft van alle HR professionals vindt dat de betrokkenheid van het personeel er op vooruit is gegaan het afgelopen jaar. 20% ziet die betrokkenheid dalen. De medewerkersbetrokkenheid wordt in 82% van de organisaties gemeten via de aloude enquêtes. 

HR mag dan door de organisatiesbestuurders gezien worden als een topprioriteit; twee derde van de HR professionals voelt zich ondergewaardeerd (nog steeds…) door diezelfde bestuurders en de helft ervaart dat HR professionals minder belangrijk worden gevonden dan hun collega’s van financiën.

 

De volledige HR Survey 2016 van Harvey Nash is hier te vinden.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie