"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nétive lanceert binnenkort gecombineerde inhuur- en recruitmentoplossing.

Nétive lanceert een gecombineerde inhuur- en recruitmentoplossing: Workforce Management System

flexbrancheIn november lanceert Nétive de vernieuwde SaaS-oplossing, waarbij inhuur én recruitment vanuit één platform kan worden aangevraagd. Onder de noemer Workforce Management System (WMS) is een integrale oplossing voor de werving van vast en flexibel personeel ontwikkeld.

Behoeftestelling

“Nétive was al enige tijd bezig met het integreren van recruitment in de huidige applicatie.  Vanuit de markt bestond de vraag naar een oplossing waarin de behoefte aan arbeid prevaleert boven de contractvorm al langer. Recente ontwikkelingen laten zien dat het aantrekken van personeel meer en meer door één afdeling binnen een organisatie worden geregisseerd, in tegenstelling tot het verrichten van deze werkzaamheden door een aparte inhuurafdeling en een aparte recruitmentafdeling.

Door de integratie van beide processen in één oplossing kunnen inlenende bedrijven, onze opdrachtgevers, op zoek naar de meest geschikte kandidaat zonder vooraf de vraag te stellen of de medewerker in vaste dienst wordt aangenomen of dat er iemand wordt ingehuurd”, aldus Patrick Tiessen, algemeen directeur van Nétive. “Gezien de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt vinden wij het samenkomen van inhuur en recruitment in één applicatie een absolute must”.

Toenemende vraag

“Het is na deze lancering mogelijk een aanvraag voor vaste of flexibele arbeid te distribueren en publiceren via websites, op meer dan 400 jobsites, via het intranet en, uiteraard, naar leveranciers van tijdelijke medewerkers en zzp’ers. Vervolgens is het voor potentiële werknemers mogelijk om rechtstreeks te solliciteren op de uitgezette aanvragen. Naast deze gerichte sollicitaties en aanbiedingen is het eveneens mogelijk om open sollicitaties te versturen via de website”.

Werken Bij

“Om deze functionaliteit kan eveneens een mooi jasje heen worden gezet in de vorm van een “Werken Bij-site”, zodat vacatures en aanvragen voor vaste en flexibele arbeid vanuit het Nétive WMS op de eigen Werken Bij-site kunnen worden gepubliceerd. Deze Werken Bij-site kan standaard of als maatwerk worden afgenomen”. Wij denken door deze keuze alvast een voorschot te hebben genomen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de markt”, besluit Tiessen.

Lees meer artikelen over Organiseren van Flex: tooling & serviceprovidors in dit ZiPdossier over dat onderwerp

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Interessante ontwikkeling, het is de 1e keer dat ik een VMS ontwikkeld zie worden richting een ATS, terwijl we al wel een aantal jaren ATS’en ontwikkeld zien worden met VMS-functionaliteit.

    Ben benieuwd welke functionaliteit er exact wordt aangeboden voor de sourcing van toekomstig personeel in loondienst.