"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Thuiswerkplek delen = inspiratie delen. Nieuwe startup matcht creatieven en werkplekken.

Happy businessman working in modern office on computer

Hoe kom je als zelfstandige aan inspiratie als het werk ook af moet? Een zelfstandig ondernemers vroeg zich dat hardop af en voilà, een nieuwe start-up was geboren: HubatHome.com.

Op die plek kunnen thuiswerkers hun werkplek delen. Voor zomaar een middagje, of een vaste dag in de week. Dit nieuwe platform gaat voor de beste match zorgen.

Een crowdfundingactie voor dit initiatief start is vandaag van start gegaan: www.crowdaboutnow.nl/hubathome

Nieuwe ideeën

‘Hub at Home richt zich vooral op mensen met creatieve beroepen of creatieve hoofden. Bijvoorbeeld grafisch vormgevers, ontwerpers, illustratoren, game designers, programmeurs, copywriters, journalisten, trainers etc. Zij kunnen elkaars ideeën versterken en elkaar desgewenst betrekken bij nieuwe opdrachten’, aldus oprichter Heleen Dierdorp.

Heleen is freelance marketeer en zocht voor dit project samenwerking met freelance webdeveloper Jakob Laegdsmand. Hij was direct enthousiast en is al druk in de weer met testversies. Maar om het platform daadwerkelijk snel te kunnen bouwen en een publiciteitscampagne op te zetten is tijd en dus geld nodig.

Daarom is de crowdfundingactie [www.crowdaboutnow.nl/hubathome] gestart. Het is een zogenaamde voorverkoopcampagne. Het is mogelijk om een gift te doen of om een jaarabonnement met grote korting te nemen.

Hoe werkt het?

Nieuwe deelnemers registreren zich op Hub at Home. Nadat ze een profiel hebben aangemaakt geven ze hun matchwensen op. Welke sfeer is  inspirerend? Gaat het om hard werken, met elkaar meedenken of allebei? En wat zijn de praktische wensen qua afstand en faciliteiten? Deze wensen kunnen per matchdatum verschillen.

Als de deelnemer alle  wensen heeft ingevuld doet de applicatie enkele voorstellen. Daarbij wordt aangegeven hoe kloppend de match is. Dat wordt uitgedrukt in een percentage.

De ‘hubber’ bepaalt zelf wat voor hem of haar kloppend genoeg is. Hoe meer deelnemers hoe vaker de matches een 100% score krijgen. Laegdsmand en Dierdorp werken daarom hard aan de naamsbekendheid van Hub at Home.com en vragen iedereen berichten op social media te like en te sharen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie