"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

19 augustus live: EerlijkeFlex.nl Visies op duurzame ontwikkeling van de flexmarkt in 2020.

Flex groeit en de arbeidsmarkt verandert. Organisaties zijn zoekende als het gaat om het invullen van strategisch personeelsbeleid. Ze willen kunnen groeien zonder direct mensen aan te nemen. Rollen en functies worden meer en meer specialistischer. De juiste man op je juiste plek krijgen is ingewikkeld. De wereld verschuift van banen en taken naar projecten en resultaten. In de wereld van flex biedt dit serieuze uitdagingen voor zowel opdrachtgever als  opdrachtnemer. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden is een eerlijk speelveld nodig voor aanbieders en zp’ers.  

EerlijkeFlex wil aantonen dat de flexmarkt op cruciale punten eerlijker kan en dat de arbeidsmarkt drie belangrijke componenten kent: juridisch, economisch en sociaal. Deze componenten zouden in balans moeten zijn met elkaar.

Zowel aan de kant van de werkgevers als aan de kant van de opdrachtgever. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we ons als samenleving klaarmaken voor de toekomst? Dat we een dynamische arbeidsmarkt creëren waar ruimte is voor innovatie en ondernemerschap? Maar ook: hoe blijven we als maatschappij voor elkaar zorgen?  Zijn bijvoorbeeld hybride cao’s voor vast én flex de nieuwe standaard in 2020?

Op EerlijkeFlex kunnen overheden, wet- en regelgevers, belangenorganisaties, HR-managers, directies, leveranciers van tijdelijk personeel, flexibele arbeidskrachten én zelfstandig professionals met elkaar nadenken over hoe we in Nederland een arbeidsmarkt kunnen creëren waar plek is voor iedereen: of je nu in vaste dienst bent of niet. Immers, in 2020 ziet onze arbeidsmarkt er immers totaal anders uit.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie