"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Onderzoek. Inhuur extern personeel: HR of Inkoop?

Onderzoek. Inhuur extern personeel: HR of Inkoop? Vragenlijst, 5 minuten.

online enqueteHet inhuren van interim professionals door organisaties is de afgelopen jaren geprofessionaliseerd. Zowel door de groei van het aantal externen, de posities waarop ze ingezet worden en een groeiend besef dat ook externen onderdeel uitmaken van het menselijk kapitaal van organisaties.

De groeiende aandacht voor ‘inhuur’ vertaalt zich naar verschillende trends: meer centralisering, grotere rol van de afdeling ‘inkoop’ of van ‘HR/recruitment’. Het werken met preffered suppliers of  juist breed de markt benaderen of zelf actief op zoek gaan naar de beste kandidaten.

Organisaties maken daarbij verschillende keuzes. De vraag “Inhuur: HR of Inkoop?” is dat ook geen goed/fout vraag. Met dit onderzoek willen we voor organisaties die ‘inhuur van externe professionals’ serieus aanpakken of aan willen pakken, in kaart brengen welke trends er zichtbaar zijn en hoe andere organisaties omgaan met het organiseren van inhuur en het beleggen van taken en verantwoordelijkheden op verschillende moment in het inhuurproces, voor en tijdens een opdracht.

**UPDATE **

Dit onderzoek is afgerond. Het rapport naar aanleiding van de ingevulde vragenlijsten kunt u hier gratis downlaoden.

 

 

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

2 reacties op dit bericht

  1. Zou t mogelijk zijn om vergelijkbare vragenlijst op te stellen en te laten invullen door interim (HR/Recruitment) Professionals, met een mening/visie op dit gebied.

    • @Peer (en andere interimmers): Dank voor je vraag.
      Op zich is de vragenlijst ook prima in te vullen door interim professionals. De visie vragen gaan veelal over ‘ist’ en ‘soll”. Hoe het is en hoe het zou moeten zijn. De ist kan je gebruiken voor omschrijving van de opdrachtgever waar je zit. Of overslaan. De soll gaat over je visie.
      Vul vervolgens bij de laatste vraag ‘interim’ in dat kunnen we die specifieke invalshoek er uit filteren.