"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Nederlandse uitzendsector blijft koploper in Europa

Eurociett, de European Confederation of Private Employment Services, verzamelt elke maand cijfers over de ontwikkeling van de uitzendsector van veel Europese landen. Nederland behoort afgelopen maanden al tot de voorlopers in Europa qua herstel van de uitzendmarkt. De meest recente cijfers laten zien dat ‘we’ nu echt tot de koplopers behoren.

groei omzet uitzendsector op jaar basis

De omzetgroei op jaarbasis bedraagt nu 20%. Alleen Polen registreert een hogere groei.

Niet geheel verrassend groeit het aantal uitzenduren met ongeveer hetzelfde percentage. De groei komt met name door de sectoren techniek, industrie en administratieve functies.

groei uitzendsector in uren

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie